Goedemorgen leuke mensen! Hoe staat ‘t leven? Bij mij goed!! Ik lig nog heerlijk in bed, met een kopje thee, het Parool van zaterdag én m’n laptop, een beetje blogs bijwerken. Het wordt tijd dat ik weer op schema ga lopen, man! Maar goed, work in progress.
Afgelopen woensdag was ik bij le boyfriend en hij kookte. We aten pannenkoeken (hoewel ik dat maandag ook al had gegeten), met shoarma, heel veel kaas en knoflooksaus. Ik zou dit wel in de categorie vette hap zetten. LEKKER!
Nodig voor twee personen: 300gr shoarma – pannenkoekenmix voor vier pannenkoeken – melk & ei (zie verpakking pannenkoekenmix) – strooikaas – knoflooksaus
Bak de pannenkoeken in de pan aan beide kanten goed, doe vervolgens op 1 kant wat strooikaas en laat het smelten. Keer de pannenkoek om als de kaas bijna gesmolten is en hou de pan flink in beweging zodat de kaas niet aankoekt. Haal de pannenkoek uit de pan en hou ‘m warm in de oven, tot de rest klaar is. Ondertussen bak je de shoarma op middelmatig vuur gaar en daarna op hoog vuur knapperig. De shoarma doe je op je pannenkoek met kaas en je kan er nog wat knoflooksaus overheen doen. Of stroop. Of allebei (GADVERRRR! – nee echt lekker, ik deed het allebei hihi).
Zeg, wat denk jij, zou je pannenkoekenmix kunnen invriezen? Dat zou echt vet handig zijn…
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Heb het net geprobeerd, was echt heel lekker! Zit nu alleen echt ontzettend vol!
leonie zegt:
hahahaha nice! 😀
Anoniem zegt:
hmmm, op zich best een goede combi om eens te proberen… 🙂 hoe warm had je de oven eigenlijk staan om ze warm te houden?
leonie zegt:
ehm, iets van 150C?
Anoniem zegt:
Klinkt lekker! Een beetje pannenkoekenhuis heeft altijd wel een shoarmapannenkoek op het menu 😉
Over gekke combinaties gesproken: ikzelf doe altijd een appeltje door het beslag, maar ik maak daar ook wel eens kaaspannenkoeken mee. Eerst een dun laagje beslag, dan wat plakken jong belegen kaas en dan weer een dun laagje beslag. Als je regelmatig keert blijft de kaas lekker zacht vanbinnen. Op m'n bord gaat er vervolgens nog flink wat poedersuiker overheen… LEKKER!
Ook lekker met hetzelfde beslag: wat rozijnen en kaneel in de pan op het beslag strooien 🙂
leonie zegt:
hahahaha gets, appel met kaas! 😀
Anoniem zegt:
haha ik gebruik altijd gewoon poedermix voor pannenkoeken en gebruik daar gewoon zoveel van als ik nodig heb, en de rest van de poeder bewaar ik dan. Mijn huisgenoot vond dat echt een vet slimme oplossing dus misschien is dat een tip? haha
leonie zegt:
Ja, super slim!
Mirne zegt:
Okay, dit lijkt me echt heel erg apart! hahaha
leonie zegt:
heeel lekker kan ik je vertellen!
Anouk | Kleine Dingen zegt:
OMG. Pannenkoeken en shoarma gaan in mijn hoofd echt niet samen haha. Lekker studentikoos, dat wel.
leonie zegt:
hahaha het is echt heel lekker!