6 dagen op Boracay / het paradijs / de Filipijnen

Hey you! Het lijkt alweer drie maanden geleden, maar niets is minder waar. 2,5 week geleden werd ik nog wakker in een verrukkelijk tweepersoonsbed met m’n liefde naast me op het paradijselijke Boracay, één van de 7101 eilanden van de Filipijnen. Na onze 11 dagen rondreis dor Japan, was het tijd om bij te komen op een bedje op een paradijselijk strand. En daar is Boracay de perfecte plek voor. Tel daar bij op dat tickets naar en óp de Filipijnen knetter goedkoop zijn en je hebt een vakantie. Let’s go!

In deze blogpost ga ik je bijpraten over de hoogtepunten van onze minivakantie op Boracay. Kleine sidenote vooraf: we hebben echt weinig gedaan. Waar we in Japan nog hebben rondgereisd en van alles hebben gezien en ondernomen, hebben we op Boracay amper ons resort verlaten. Maar hey; daar heb je ook gewoon soms zin in.

Ik maakte van onze minivakantie mijn veertiende reisvlog en die kun je hier of hieronder bekijken. Liever alles beleven in tekst? Well, lees door! Dan ga ik je bijpraten over de do’s en don’ts op Boracay.

1. Do: White Beach
White Beach is dé trekpleister van Boracay; het is een strand van een paar kilometer lang met parelwit zand en knalblauw water. Heel erg mooi! Ik dacht nog; moeten we niet juist een hotel nemen op een wat rustiger (minder toeristisch) strand, bijvoorbeeld aan de andere kant van het eiland (leek me idyllisch), maar ik ben echt blij dat we dat niet gedaan hebben. Waarom? Wij zaten precies op het goede (rustige) stuk én de zonsondergang aan deze kant van het eiland is GEWELDIG. Must see!

whitebeach

IMG_9669

2. Don’t: Hotel in de buurt van station 2
Boracay is verdeeld in drie delen: station 1, 2 en 3. Op station 1 zitten alle luxe resorts (duur), op station 2 is het HEEL ERG toeristisch en bij station 3 (waar wij zaten) is het eigenlijk perfect. Jan en ik hebben een paar keer tijdens de vakantie tegen elkaar gezegd hoe blij we wel niet waren dat we niet op station 2 een hotel hadden genomen. Je zit dan écht in een pokke lawaai van minimaal vijf Filipijnse singer-songwriters die vals zingen, twee clubs er doorheen en harde muziek in restaurants. Niet. Te. Doen. Wil je niet!

3. Do: Boracay Ocean Beach Club Resort
Wat je wél wil, is gewoon lekker chillen in een resort waarbij je wél op loopafstand van het hele hysterische gebeuren zit, maar waar je ook gewoon rustig kunt slapen ‘s nachts (en overdag op je strandbedje). Boracay Ocean Club Beach Resort is je plek. Echt; wat hebben we het hier heerlijk gehad.

white
Ons uitzicht vanaf het strandbedje bij Boracay Ocean Club Beach Resort

4. Don’t: Snorkeltour
Klinkt leuk, maar stelt in de praktijk maar weinig voor. Wij boekten een snorkling tour, maar zaten uiteindelijk een soort van bedrogen op een boot met dertig toeristen die gingen eilandhoppen. Slechts twee keer gingen we het water in om te snorkelen en was er bijna niets te zien. Opzoek naar Nemo en z’n vrienden? Boracay is not the place to go. En dat terwijl deze plek bekend staat om geweldige duikspots. Ik ben sceptisch, na wat wij hebben gezien van het dode koraal.

FullSizeRender kopie
Groetjes!
IMG_9790
Hier demonstreer ik hoe ik me voel over deze snorkeltour

5. Do: Zonsondergang kijken
Ze zeggen wel dat je op Boracay een van de mooiste zonsondergangen van de Filipijnen hebt en daar ben ik het roerend mee eens, De zonsondergang is hier echt NIET normaal. Je moet even de vlog kijken om het te geloven, maar gewoon zonder filter is de lucht KNALROZE en oranje en rood en blauw en paars. En het is echt adembenemend mooi. En het is íedere avond nog mooier dan de avond ervoor. Vet bizar.

Geen filter. Ik herhaal: GEEN FITER.
Geen filter. Ik herhaal: GEEN FITER.
IMG_9807
GEEN FILTER!!!!!
IMG_9699
Kijk ook even hoe mooi roze het strand kleurt

6. Don’t: Zeilen bij zonsondergang
Dit is er weer eentje in de categorie ‘klinkt top maar valt in de praktijk nogal tegen’. Oké, oké, wij hadden de wind niet echt mee (er was geen wind), maar verder hadden we er ook gewoon wel iets meer van verwacht. Om half 6 zeilden we met 6 anderen het water op (TOF!) en om 6 uur waren we weer terug aan de kant. Terwijl de zon om kwart over 6 pas onder zou gaan. HALLO! Het hele spektakel moest nog beginnen en wij stonden alweer aan de kant. Dat is dus stom.

IMG_9799
Niet zo’n spectaculaire zonsondergang? Wacht maar tot de zon écht onder is. Dan begint het kleurenspektakel pas!
IMG_9758
Hé Jan: hoe gaat ie?

Filipijnen of Boracayanen (?) blijken heel goed in het verzinnen van toffe activiteiten, maar als puntje bij paaltje komt, stelt het weinig voor. Is onze ervaring…

IMG_9810
Het is best awesome dat het net lijkt alsof we voor een gephotoshopt scherm staan en dat dit dan gewoon echt is. #nofilter

7. Do: Chillen in Nigi Nigi bar
Deze bar is echt fantastisch. Het eten is hier steengoed (maar echt) en er treedt iedere dinsdag t/m zondag zó’n fantastische band op.  Ze spelen typische top-2000-muziek en dat vinden wij allebei geweldig, dus dat was eeeecht top. Bovendien zijn de mensen heel aardig, is het personeel awesome en zijn de Cosmopolitans er echt goed. Echt: niets aan te merken op deze bar. Wij zijn hier vier van de zes avonden geweest. Zó nice.

Keihard meezingen <3
Keihard meezingen <3

Goed om erbij te vertellen is dat dit ook eigenlijk de enige plek is waar we écht lekker hebben gegeten. Het eten in ons resort was ook lekker, maar wil je niet ieder dag, maar verder vonden we het echt vrij waardeloos. Zélfs bij het Italiaanse restaurant Aria, dat nota bene door de Lonely Planet getipt werd. Prima plek om te eten, maar verwacht niet teveel van het voedsel. Daarover gesproken…

8. Don’t: expect too much
Je moet gewoon niet te veel verwachten van Boracay. En dat was precies hoe Jan en ik er in gingen en dat was perfect. Het eten is niet geweldig, het is er (vooral ‘s avonds) heel erg toeristisch, de boottochten die je boekt stellen weinig voor (typisch gevolg van toerisme), als je een jetski huurt mag je er alleen een parcours mee racen, dat soort dingen. Het is wel écht heel erg paradijselijk; dat witte strand, helderblauw water en in de periode dat wij er waren (augustus) super rustig op ons stukje strand. Maar dat is wel alles wat je er van moet verwachten.

9. Do: lekker op je resort blijven
Als vervolg op punt 3: blijf lekker zoveel mogelijk bij je resort. Er was een zwembad, een terras, het eten was er lekker, de bedjes lagen goed, het strand was rustig. Overdag lagen wij hele dagen te chillen bij Boracay Ocean Club Beach Resort en alleen ‘s avonds verlieten we ons terrein om een hapje te eten/in een bar te hangen. En dat was perfect. Overdag was ons resort echt de beste plek waar je je kon bevinden.

IMG_9614
Eten op het strand in bikini bij zonsondergang. Dat kan dus als je hele dagen op je resort blijft.

10. Do: BIER DRINKEN
En cocktails trouwens ook. Voor een lokaal biertje betaal je ongeveer 80 cent en voor een cocktail ongeveer 2 euro. VET nice.

IMG_9818
Na een paar dagen Red Horse (heftig bier) stapten we over op San Mig light. Very nice!

Conclusie: Boracay is echt top voor een paar dagen, maar verwacht wel gewoon een HEEL toeristisch eiland (wat niet erg is, zolang je maar bij station 1 of 3 zit, zodat je niet VOL in het toerisme zit). Op Boracay heb je natuurlijk ook niet echt de Filipijnen-beleving, maar omdat het op dit moment nogal onrustig (politiek, drugs-oorlog, IS) is in het land, moet je er niet te veel reizen (en zeker niet naar het PRACHTIGE zuiden, of bijvoorbeeld Palawan; check rijksoverheid.nl.). Voor mensen die zich afvroegen of we onze reis ook hebben aangepast: jep. We wilden wel meer van de Filipijnen zien, maar ik wilde alleen naar de plekken waar het écht veilig was. Een toeristenoord als Boracay dus ;-).

Wij hebben echt een te gekke 6 dagen gehad hier, maar daarna was het ook mooi om weer verder te gaan.

Oh en nog een kleine disclaimer: wij hebben inderdaad geen ruk gezien van het eiland. Er schijnt nog een berg te zijn en nog een soort knetter vette Spider-bar, maar wij vonden het wel best zo. Zoals ik al zei; we hebben het echt top gehad. Maar het hoefde niet langer te duren ;-).

Check je voordat je weggaat ook nog even de video? En laat een reactie achter of je het leuk vindt als ik dit soort video’s maak én als je feedback hebt. Ik kijk er naar uit.

Zo, en dan is het nu tijd voor een update van m’n reislijstje van 2017: Bangkok, Oostenrijk, Fuerteventura, Ibiza, Zuid Frankrijk, Shanghai, New York, Noorwegen, Shanghai, Japan en Filipijnen zijn geweest. Op naar Ibiza, Zagreb, Pula, Marseille en Lissabon! WAT. EEN. LEVEN <3.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

2 reacties op “6 dagen op Boracay / het paradijs / de Filipijnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *