HOI! Vandaag was leuk. Er werd een artikel gepubliceerd door EditieNL met mijn blog er in, ik sta bovenaan in de foodbloggers burgercontest, had een toffe afspraak bij Pacific Parc over mijn boekpresentatie én at verrukkelijk. 🙂
Nodig voor één persoon (veel te grote, machtige portie): 4 vijgen (nu verkrijgbaar bij AH!) – beetje gorgonzola – 4 plakjes bladerdeeg – eventueel: rozemarijnaardappeltjes van Celavita (ovenvariant)
Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de vijgen en snij het topje er af. Snij de vijgen in, zodat je ze als een bloem open kunt vouwen en vul met stukjes gorgonzola. Vouw bladerdeeg er omheen en laat de bovenkant open staan. Doe de aardappeltjes 30 minuten op 200C in de oven en de vijgenhapjes er ongeveer 25 minuten bij, op het rooster of de bakplaat met bakpapier op de ondergrond. KLAAR!
Super simpel en echt gruuuuuwelijk lekker. Niet normaal. Ik had ‘t eigenlijk al verwacht, maar omnomnomnom, wat at ik lekker. De gorgonzola is lekker zout, de vijgen heerlijk zoet en de bladerdeeg maakt het geheel gewoon onwijs lekker machtig. Haha! Aanrader dus 😀
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Anoniem zegt:
Hier eten ze geen gorgonzola 🙁 welke andere kaas raad je aan? Als er geen schimmel aan zit zijn ze hier blij haha. Ga die wraps ook eens proberen met zure room en vijgen, krijg er nu al trek in!
leonie zegt:
Shit! Geitenkaas? Mozzarella?
Yamina zegt:
Hmm, klinkt heerlijk! Misschien een salade erbij in plaats van aardappeltjes omdat het al vrij machtig is?
leonie zegt:
Jaa dat is beter. Veldsla of eikenblad slamelange ofzo.
amberkamminga.com zegt:
Dit ga ik ook echt eens maken, 30 minuten moet ik kunnen opbrengen 😉
leonie zegt:
Haha am het is heeeeeel easy!!
catiemccartney.com zegt:
Wat een geniaal idee! Dat ga ik zeker een keer proberen. Ik at laatst voor het eerst in m'n leven een vijg (ja I know, shocking) en heb toen de 'schil' eraf gehaald. Doe jij dat bij dit recept ook, of gaat hij er in z'n geheel in? 🙂
leonie zegt:
Je kunt de schil er gewoon om laten! 😀
Ik at vorig jaar oor 't eerst vijgen. LEKKER man!