Vega: Vijgen met gorgonzola in bladerdeeg, met rozemarijnaardappeltjes

HOI! Vandaag was leuk. Er werd een artikel gepubliceerd door EditieNL met mijn blog er in, ik sta bovenaan in de foodbloggers burgercontest, had een toffe afspraak bij Pacific Parc over mijn boekpresentatie én at verrukkelijk. 🙂

Nodig voor één persoon (veel te grote, machtige portie): 4 vijgen (nu verkrijgbaar bij AH!) – beetje gorgonzola – 4 plakjes bladerdeeg – eventueel: rozemarijnaardappeltjes van Celavita (ovenvariant)

Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de vijgen en snij het topje er af. Snij de vijgen in, zodat je ze als een bloem open kunt vouwen en vul met stukjes gorgonzola. Vouw bladerdeeg er omheen en laat de bovenkant open staan. Doe de aardappeltjes 30 minuten op 200C in de oven en de vijgenhapjes er ongeveer 25 minuten bij, op het rooster of de bakplaat met bakpapier op de ondergrond. KLAAR!

Super simpel en echt gruuuuuwelijk lekker. Niet normaal. Ik had ‘t eigenlijk al verwacht, maar omnomnomnom, wat at ik lekker. De gorgonzola is lekker zout, de vijgen heerlijk zoet en de bladerdeeg maakt het geheel gewoon onwijs lekker machtig. Haha! Aanrader dus 😀


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

8 reacties op “Vega: Vijgen met gorgonzola in bladerdeeg, met rozemarijnaardappeltjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *