Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent (ja ik ben een van de 4 miljoen mensen die gisteravond de Luizenmoeder heeft gekeken, haha). Ik ben vandaag helemaal on a roll met recepten uitschrijven en dit is nog even de laatste die online moet. Maar! Ik heb het beste voor het laatst bewaard, want meine gute wat is dit een lekker gerecht.
Vorige week maakte ik vega Turkse pizza’s en het was echt ZO lekker. Nét een beetje een ander recept dan anders ennnn als bonus wil ik je nog wat tips geven om dit recept vegan te maken.
Zin in een lekker kruidig gerecht met heel veel smaak en heerlijkheid? Let’s pizza!
Nodig voor 6 Turkse pizza’s (je hebt aan 2 stuks per persoon heel erg genoeg): 6 wraps – 200gr vega gehakt (rulstukjes) – 1/2 aubergine – 2 of 3 blikjes tomatenpuree – beetje geraspte kaas – 1 eetlepel ras el hanout – beetje gemengde sla – beetje peen julienne – 3 eetlepels mayonaise – 3 theelepels water – knoflookpoeder – sambal
Als je de vegan variant wil maken dan moet je ff opletten dat je wraps vegan zijn (geen rare melkeiwitten oid toegevoegd), dat je vega gehakt vegan is, je laat de geraspte kaas achterwege en je kiest voor vegan mayo ipv normale.
Snijd de aubergine in kleine stukjes en bak in een scheut olijfolie in ongeveer 8 minuten gaar. Voeg dan het rulle nepgehakt toe en de ras el hanout. Bak lekker door elkaar.
Smeer de wrap in met tomatenpuree (ongeveer 1/2 blikje per wrap). Verdeel daar het aubergine-gehakt-mengsel over en strooi er dan een beetje kaas over. Dit alles in een dun laagje. Bak de wraps even af in de oven (180C) totdat de kaas gesmolten is; dit is echt binnen no time.
Beleg de wraps dan nog met een handje sla, wat peen julienne, zoveel sambal als je zelf lekker vindt én je zelfgemaakte knoflooksaus.
Je maakt zelf knoflooksaus door mayonaise te mengen met een beetje water en wat knoflookpoeder. Alles ongeveer op gevoel en ik zou niet te veel knoflookpoeder gebruiken, want dit spul is intens. Maar het maken van je knoflooksaus op deze manier is echt een HEEL goed idee.
Verdeel nog wat flatsen knoflooksaus over de turkse pizza’s, rol ze op en eten maar!
Dit is echt HEEL HEEL HEEL erg lekker. Favoriete recept van de afgelopen week. De wraps zijn lekker knapperig, het gehakt in combinatie met de aubergine is sappig en lekker van smaak door de ras el hanout. De sla is een welkome frisse toevoeging, samen met de peen julienne, de sambal maakt de boel lekker pittig en de knoflooksaus blust dat weer een beetje en geeft een intense knoflookbek. I LOVE IT. Echt: wat een topmaal.
Zet dit iedereen voor die ‘niet houdt van vegetarisch eten’ of zeurt dat hij of zij echt een stukje vlees mist bij vega maaltijden. Dude: zeur niet, dit is geweldig. Probeer maar <3.
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
FGA zegt:
Ohhh wat was dit heerlijk!! Ik had de aubergine vervangen met courgette (en er nog een klein uitje bij gedaan) en we hebben zo genoten! Deze gaan we zeker vaker eten! En twee wraps pp zijn zeker genoeg, wij zijn hele grote eters en zaten heerlijk vol!