Simpel bananenbrood met pecannoten

Hoi hoi! Vandaag een keer een ander recept dan anders… Namelijk: bananenbrood! Ja ja, als je me een beetje kent, dan weet je dat ik van geen meter kan bakken. Helaas is dit nog steeds het geval, maar vandaag heb ik een recept voor je voor bananenbrood (lekker als ontbijt of tussendoor) dat zelfs ík kan klaarmaken. En dat zegt echt wat, haha.

Misschien heb je het wel ergens voorbij zien komen, maar mijn collega foodblogger Pauline mocht samen met Leev (een hele sympathieke partij met wie ik vorig jaar ook heb samengewerkt) een productlijn ontwikkelen, waar een mix voor bananenbrood er een van is. VET TOF!

Ik kreeg de bakmixen van Uit Paulines keuken x Leev toegestuurd en wilde dit natuurlijk even uitproberen. Vooral omdat ik zo’n enorme koekenbakker ben, maar ook omdat ik geen ontbijt in huis had en dit ideaal was, haha.

Met weinig ingrediënten zet je echt een awesome bananencake op tafel en Jan en ik zijn helemaal fan. Nu jij nog. Aan de slag!

Nodig voor één cake: 3 eieren – 375gr bananen* – 60gr dadels – 2 handjes pecannoten – Leev x Uit Pauline’s keuken bakmix voor bananenbrood**

*op de verpakking staat 3 bananen, maar ik gebruikte er 4, wat neerkwam op 360gr (zonder schil) en dat werkte top.

** te koop bij o.a. AH en ik geloof binnenkort ook bij meer supermarkten.

Ook nodig: een cakeblik of zo’n siliconen unit. Ik had het wel handig gevonden als er een soort cakevorm in de verpakking zou zitten, maar gelukkig had ik nog ergens achterin een kasje een siliconen bakvorm liggen.

Pureer de bananen met een staafmixer tot een papje. Voeg de dadels (zonder pit) er aan toe en pureer meer.

Roer de bakmix dan door het bananenprutje totdat het een glad geheel is. Meng er nog wat noten door en doe het dan in een ingevette bakvorm.

Qua afbakken moet je ff op de verpakking kijken, maar volgens mij deed ik het 50 minuten op 175C en ging dat precies goed (zoals je ziet is mijn bovenkant ietwat bruin).

Klaar!

bananenbrood2

Echt: dit is mega lekker. VET heerlijk! Ik ga dit vaker maken 😀 Ik heb het zondagochtend gegeten als ontbijt, zondagavond als snack bij de koffie en maandagochtend als tussendoortje. Love it! Oh en het vult echt mega: vet chill.

Geniet er van! 🙂

PS: Ik wil dit dus ook. Een eigen product(lijn) in de supermarkt. Voor avondmaaltjes. Of kant-en-klaar maaltijden. Maggi/Knorr/Conimex/Honig/wie dan ook: bel me. 😀 #gewoonwateenstudentjesavondseet woehoe!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *