Couscous met chorizo, feta, spinazie en erwtjes

Hey hey! Sinds kort doen we iets nieuws op Facebook; omdat bij mij de inspiratie ook wel eens op is, omdat jullie VOL goede ideeën zitten én om wat meer interactie met elkaar te hebben op Facebook, kun je sinds kort iedere maand je receptidee voor mijn blog insturen. Ik kies dan uit alle reacties een gerecht en ga dat op mijn manier klaarmaken.

Zo kwam het dat Jan en ik vorige week weer eens aan een typische studentenmaaltijd zaten; ik maakte parelcouscous met chorizo naar een idee van Anne Ruth. En het was echt een mega chill en heel studentikoos recept. Klaar voor? Let’s couscous!

Nodig voor drie personen*: 2 kopjes parelcouscous – 1 hele chorizo droge worst – 1 kopje veldertjes (soort erwtjes) uit de diepvries – half blok feta of saladekaas – 2 handjes verse spinazie – mosterdpoeder

*ik maakte een portie voor 2 personen en at de derde portie de volgende dag als lunch (koud)

Kook de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Snijd de chorizo in stukjes en bak met een scheutje olijfolie in een koekenpan, totdat er lekker veel vet uit komt. Voeg dan de veldertjes er aan toe en bak even mee totdat ze ontdooid zijn. Schep wat vet uit de pan en houd dit apart om eventueel later je couscous verder op smaak te brengen.

Meng in een kom de verse spinazie (eventueel fijn gesneden) met de afgegoten parelcouscous. Verkruimel er wat feta door (niet alles) en schep dan ook de veldertjes en chorizo erdoor. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper, zout en mosterdpoeder (gemalen mosterdzaad). Vet lekker!

We vonden het allebei een hele lekkere en makkelijk maaltijd. Smaakvol, genoeg voedzaam, lekkere structuur. Geslaagd avondmaal!

En ik vond dit maaltje al helemaal lekker de volgende dag als lunch. Mjam!

Oh en dat overige chorizo-vet, dat kun je er dus nog voor een deel doorheen scheppen om het op smaak te brengen. Maar bij mij was het niet nodig :). Chill! Eet smakelijk :).

Anne Ruth, dank voor je recept!!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Couscous met chorizo, feta, spinazie en erwtjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *