Goedemiddag goed volk! Vorige week vrijdag was ik een avondje alleen thuis en dat betekende: CURRY TIME! Jan is niet zo gek op curry en ik vind curry juist een van de lekkerste dingen op aarde en wil er meteen echt duizend borden van eten, dus dit was het perfecte moment om eens even een heerlijke een curry voor mezelf klaar te maken (en me helemaal vol te vreten en dan knockout op de bank te eindigen).
In deze curry gebruikte ik o.a. kip, maar je kunt er ook heel makkelijk een vegetarische variant van maken. Check die hier.
Goed, curry dus. Klaar voor? Let’s do this!
Nodig voor twee personen (grote portie): 200gr kipdijfilets – 400gr biologische pompoenstukjes – 2 handjes spinazie** – 2 kopjes rijst – beetje mango chutney voor erbij – hele pot Tikka Masala – 400ml kokosmelk – gemberpoeder* – 1 uitje – 3 tomaten – verse peterselie – naanbrood voor erbij
*dit heb ik onlangs ontdekt in de supermarkt en ik ben FAN, dit spul is echt fantastisch als je een gember-lover bent.
** je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken, dat hoef je de spinazie straks niet fijn te snijden.
Snijd de kippendij, ui en tomaat in stukjes. Snijd de spinazie ook een soort van fijn.
Verhit een scheut olie in de pan en bak ui en tomaat glazig. Voeg de kippendij hier aan toe en bak heel even rondom. Het hoeft niet gaar te worden. Voeg dan ook de pompoenstukjes er aan toe. Doe de helft van de pot tikka masala erbij en de helft van de kokosmelk. Roer alles goed door elkaar en laat de boel nu gaar koken met de deksel op de pan, een minuut of 15. Proef even wanneer de pompoen gaar (zacht) is.
Voeg dan ook de spinazie en wat gemberpoeder toe. Ik deed er nog een handje cashewnoten door, maar dit is niet echt een lekkere toevoeging, dus ik zou het lekker achterwege laten. Breng de curry verder op smaak en dikte door meer of minder kokosmelk of tikka masala toe te voegen. Ik gebruikte eindelijk alle kokosmelk en tikka masala en had een behoorlijk vochtige curry, maar vond dat wel lekker. Wel mocht ‘ie van mij iets pittiger (= minder kokosmelk).
Kook in de tussentijd de rijst gaar.
Serveer de curry in een diep bord; de curry mag zo dik of waterig zijn als je zelf wil (hoger vuur en deksel van de pan = dikkere saus). Serveer er een bolletje rijst in en top af met verse peterselie (of koriander, voor de liefhebber). Ik serveer er altijd een dot mango chutney en naanbrood on the side bij. Eet smakelijk!
En wat denk je? VET teleurstellend. Ik had zooooo veeeeeel zin in curry en maak altijd echt lekkere curry’s, maar deze was gewoon echt wel behoorlijk saai. SHIT! Ik had me er zó op verheugd. Niet vies dit hoor, maar ook niet zo geweldig als ik had gehoopt. Echt balen. Toen moest ik chips eten.
Ik zou als ik jou was eerder dit recept maken.
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Olga zegt:
Waarom plaats je een recept waarvan je zelf zegt dat het zwaar tegen valt?
Misschien moet je een duim vers geraspte gember gebruiken en zelf kruiden mengen zoals:
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 tl garam masala of currypoeder
1 tl gemalen cayenne peper
1 el gerookt paprikapoeder
2 tenen knoflook, geraspt
1 of 2 rode pepers, heel fijn gesnipperd
klein handje amandelen, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 el neutrale olie
1 tl suiker
1 tl zout
en dit alles in de vijzel of foodprocessor tot pasta mengen
dan kan je de hitte aanpassen door meer of minder pepertjes en cayennepeper te gebruiken