Vega: Tortillapizza met brie, honing, walnoten en spinazie

Dag leuke mensen! Hoe gaat het? Met mij vrij goed. Ik had vandaag weer een hele leuke afspraak voor m’n kookboek en daarnaast een hele drukke werkdag. Ik was blij toen ik thuis op de bank kon ploffen. En dat heb ik dan ook zeker gedaan. En ik ben er niet meer van af gekomen:D. Maar natuurlijk heb ik tussendoor nog wel even gekookt. En ik at lekker joh, vanavond! Vet geslaagd.

Mijn favoriete pizza’s zijn m’n driekazenpizza op een tortilla én de pizza met brie, studentenhaver en spinazie en vandaag combineerde ik die twee tot een geniaal lekkere pizza. Best of both! En het pakte heel goed uit. Nice!

Nodig voor één persoon (grote portie, ook al klinkt het weinig!): 2 wraps – 100gr verse spinazie – bijna een heel blok euroshopper brie (in je eentje ja, #omnomnomnom) – een handje walnoten – honing – 2 blikjes tomatenpuree

Dit maaltje kan binnen tien minuten bij je op tafel staan. Neem de wraps en smeer ze in met tomatenpuree. Een blikje per wrap, ongeveer. Snij de brie in dunne plakken en verdeel die over de wraps. Strooi er walnoten over en top af met wat honing. De wrap gaat dan 6 minuutjes op 180C in de oven. Maar hou het gewoon goed in de gaten! De boel moet niet zwart worden, de brie moet wat smelten en de wrap moet knapperig worden, zodat je eigenlijk niet meer kunt oprollen straks. Haal de pizza’s dan uit de oven en doe er een flinke hand verse spinazie op. Doe er eventueel nog wat honing over en klaar!

Vet heerlijk. Toch was deze pizza niet lekkerder dan de variant met studentenhaver. Die ook vet machtig is trouwens.

Nou, ik hoop dat ik je weer heb geïnspireerd met een leuk receptje 😀 Nu ga ik lekker verder op de bank hangen. Vet heerlijk!

PS: Morgenavond ga ik koken bij Winfried Baijens in Winfrieds Woonkamer, op radio 6! Kijk je mee? Tussen 7 en 8 op radio6.nl/live! (VET spannendddd!)


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Vega: Tortillapizza met brie, honing, walnoten en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *