Vega: Stamppot sla met sojachampignons en seroendang

stamppot_champignonsMorning leukerds! Gistermiddag heb ik vijfhonderdduizend (twee) gerechten gemaakt voor mijn tweede kookboek en daarom ging ik ‘s avonds met restjes koken. Iets met de ingrediënten opmaken die je in huis hebt, want dat is goed voor de wereld (en je portomonnee en de ruimte in je koelkast). Hoewel het dus een bijelkaargeraapt maaltje was, was het wel echt intens lekker. Ik word daar dus blij van hè; dat je op de bank zit en denkt OOOOH MENNNN WAT MOET IK VANAVOND NOU WEER MAKENNNN (langzaam en vermoeid uitspreken, alsof je het hebt over ernstige wereldproblematiek), en dat je dan een prachtige maaltijd op tafel (schoot) tovert met dingen die je nog in huis had. TOP!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aardappelpuree – 1 kleine krop romaine sla – bijna een heel bakje champignons – een scheut sojasaus – een eetlepel seroendang (kokos met pinda uit een potje van ik geloof Conimex) – peterselie

Snijd de champignons in vieren en bak in de pan totdat ze rondom bruin zijn (minuut of 10). Voeg dan een scheut sojasaus toe en bak nog een minuut of 2 op niet te hoog vuur.

Snijd in de tussentijd de sla in slierten en bak even in een pan met olie of boter totdat de sla grillplekjes krijgt.

Maak in de tussentijd aardappelpuree; dit kun je doen door aardappelen te koken, te stampen en dat te mengen met een scheutje melk, of je gaat voor de makkelijke manier en mengt een zakje aanmaak aardappelpuree met wat kokend water (verhoudingen staan op de verpakking) en roert het door elkaar. Je begrijpt dat ik voor methode 2 ging #liefdevooraardappelpureeuiteenzakje.

Maak stamppot van je aardappelpuree en de gebakken sla. Serveer de sojachampignons over je stamppot en top af met wat seroendang en peterselie. Eventueel nog wat peper & zout (maar rustig aan met het zout, want sojasaus is ook al erg zout). Eet smakelijk!

Dit vond ik nou echt een lekkere maaltijd. Champignons zijn wat mij betreft een prima vleesvervanger! Mocht je er wel graag een stukje vlees bij nemen, dan zou ik gaan voor rundvlees; een biefstukje of runderworstjes o.i.d.. Enjoy!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

6 reacties op “Vega: Stamppot sla met sojachampignons en seroendang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *