Dikke burgers met cheddar, aubergine, augurk, BBQ-saus en een groenteschijf!

burger)vega_groenteschrijfGoedemiddag leuke mensen! Afgelopen maandag was het natuurlijk weer *allemaal in koor* Meat Free Monday en ik had zin in burgers. Dat wil zeggen; ik had zin in veel barbecuesaus en kaas en besloot daar een burger mee te bouwen. Een vegaburger welteverstaan, want het was immers vega-maandag. Goed, tot zo ver de ontstaansgeschiedenis van deze burger; laten we maar gewoon aan de slag gaan. GO!

Nodig voor één persoon: 2 groenteschijven – 2 broodjes (ik had kaas-pompoen) – 2 augurkenplakjes uit pot – 1 aubergine – 6 plakjes komkommer – mayonaise – barbecuesaus – 2 plakjes cheddar

Bak de groenteschijven af in de oven, 15 minuten op 180C. Beleg ondertussen je broodje alvast met mayonaise en plakjes komkommer. Snijd de komkommer een beetje diagonaal, dan heb je grotere plakken en kun je ‘t straks beter eten.

Grill in de tussentijd de aubergine; snijd ‘m in 6 plakken van 2 cm dikte en leg die tussen de grill totdat ze grillstreepjes hebben. Doe ook de plakjes aubergine en het augurkenplakje op het broodje.

Leg de laatste 2 minuten van het afbakken van de groenteschijf een plak cheddar op iedere schijf en laat dit nog even smelten. Leg de groenteschijf op je broodje en top af met lekker veel barbecuesaus. Top van het broodje er op, prikkertje erdoor en klaar!

Ik at voor het eerst in mijn leven een groenteschijf en moet toegeven dat ik denk dat dit recept lekkerder is met een Toscaanse carré, een vegaburger of een nepkipschnitzel. De groenteschijf deed me echt een beetje denken aan een nasischijf en dat was niet helemaal de richting waar ik op aimde (schrijf je dat zo?!).. Maar goed; ik at twee units op, dus kennelijk vond ik het toch wel smakelijk ;-). Ik hoop jij ook!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

11 reacties op “Dikke burgers met cheddar, aubergine, augurk, BBQ-saus en een groenteschijf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *