Pannenkoeken met nepspek, paprika, champignons en stroop

PANNENKOEKENJoehoe! Ik had zin in pannenkoeken. Als lunch. En toen was ik op weg naar MOOK pancakes, een nieuw zaakje in Amsterdam West, maar toen had ik een lekke band en moest ik door de regen lopen en toen dacht ik fuck de wereld en ging ik zelf thuis pannenkoeken bakken. En dat was een goed idee.

En! Ik doe dus nu twee weken een vega challenge, wat niet per se betekent dat ik helemaal geen vlees eet, maar wel dat ik me meer met vegetarisch eten bezig wil houden. En dus kocht ik vega spekreepjes. Om uit te proberen.

Nodig voor één persoon: 1/2 bakje vegetarische spekreepjes – pannenkoekenmix – ei – scheut melk – 2 champignons – 1/2 rode paprika – 2 plakken kaas

Doe ei, melk en pannenkoekenmix in een maatbeker en mix met een staafmixer door elkaar. Verhouding let ik niet echt op. Dat wil zeggen; ik gooi gewoon wat bij elkaar en kijk hoe goed of slecht het in de pan bakt. Bak hier kleine pannenkoekjes van. Dat doe je door steeds dezelfde hoeveelheid beslag in de pan te doen, door bijvoorbeeld steeds dezelfde grootte lepel te gebruiken.

Bak in een andere pan de spekreepjes, paprika en champignons even aan. Bouw een toren van de kleine pannenkoekjes, top af met paprika + champignons + nepspekjes en leg daarover twee plakken kaas. Zet dit een minuut of 10 in de oven (180C) totdat de kaas gesmolten is.

Veel te veel werk voor een lunch natuurlijk. Maar wel heel. erg. lekker. 😀

Oja, die nepspekjes waren best wel te eten. Ze halen het niet bij echte spekjes en een echte spekliefhebber zal er waarschijnlijk van walgen (ik heb zo’n vriendin, die zou dit echt niet trekken), maar voor een niet-echt-spekliefhebber-maar-wel-af-en-toe-spekjes-eter is dit een prima vega alternatief!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *