Leonie’s week 20: op televisie, radio, opening van The Pool, uiteten op uitnodiging en meer!

format_dagboek Hi there! Het is alweer maandag en dus hoog tijd voor een terugblik op mijn afgelopen week. Dat zijn namelijk echt zaken van wereldbelang en ik kan me voorstellen dat jullie met smacht zitten te wachten op mijn dagboek van de afgelopen week. Nou, ik hou je niet langer in spanning. Hier komt ‘ie!

Deze week o.a. televisie-opnames, luxe lunchen, een opening, een klein feestje en veel meer natuurlijk!

Maandag: Rollende keukens & daten
Maandag was de laatste dag van de Rollende Keukens. Samen met vriendin Layla heb ik nog even alles gegeten wat nodig was. Heerlijk begin van de week! Ook werd ik nog even geïnterviewd door RTV NH voor een item op de radio over de Rollende Keukens. Leuk!

Maandagavond dronk ik drankjes bij De Ebeling. Dit café op de Overtoom ontdekte ik laatst en ik vond het er leuk, dus een prima maandagavondbesteding lijkt me zo.

Dinsdag kookboek-dag & luxe lunchen
Dinsdag was dan weer gewoon een werkdag. Ik heb m’n planning nu zo ingericht dat ik op dinsdag aan mijn boek ga werken, zodat er tenminste wat schot in de zaak komt. Ik schreef de achterflap en maakte de indeling definitief. Echt veel kreeg ik nog niet gedaan, maar ik vrees dat ik daar eerst een soort druk of stress over moet gaan voelen voordat ik ect hard aan de slag ga. Herkenbaar?

IMG_3372
Al nul woorden op papier!

IMG_3374

IMG_3457
Foto’s maken voor boek #2!

’s Middags ging ik voor een project lunchen bij Choux, dicht bij Amsterdam CS. Samen met Ramon, een vriend uit mijn eetclub, genoten we van een gruwelijk fantastische lunch. Binnenkort komt er een vlog van online!

IMG_3395

IMG_3399
Ik dacht; ik trek ook weer eens hakken aan. Moet ik vaker doen. Nog steeds vet blij met deze beauties! #eenmeterdrieënnegentig

’s Avonds zou ik gaan eten bij GIN, maar dat lukte me even niet met een deadline die eraan zat te komen, dus ik zei af en werkte ’s avonds lekker door :). En ik ging sporten, wauw. Ik had zondag bodybalance gemist wegens Extreem Uitgaan En Laat Thuiskomen en dus wilde ik dinsdag even de schade inhalen. Ging van geen meter. Maar ik ben in ieder geval gegaan…

IMG_3421

Woensdag: Poes, MAGGI en koken voor tv!
Iedere ochtend word ik wakker met een poes in de tuin. Heb ik dat verhaal wel eens verteld? Dit is ‘m. Ik weet niet of het een mannetje of een vrouwtje is en heb ook geen idee hoe oud hij/zij is, maar ik heb het omgedoopt tot Bagheera en hij leeft in mijn achtertuin. In de tuinen achter ons huis leven 5 zwerfkatten, die verzorgd worden door alle bewoners. En deze cutie heeft mij als baasje gekozen. LIEF HE! (PS: ja, we hebben contact gehad met de gemeente, maar ze zijn helaas niet te vangen. En ja; ik geef ‘m gewoon kattenvoer en niet alleen maar overgebleven etensresten. En nee; hij komt niet binnen). Ik vind het cool; mijn eigen adoptiepoes.

IMG_3429

Woensdagochtend had ik verder een kick off met MAGGI bij Nestlé in Amstelveen, samen met een aantal andere bloggers. Vorig jaar heb ik veel samengewerkt met MAGGI en ook dit jaar ga ik dat weer doen. Vind ik leuk! 😀 Tijdens de kick off leerden we elkaar beter kennen én aten we allemaal lekkere dingen met MAGGI producten. O.a. een koude soep van aspergesaus (aanrader!), een burger met roerbakmix en enchilada’s met heel veel kaas. Lekkere lunch wel :D.

IMG_3437
Als je bij MAGGI op bezoek bent geweest…

Woensdagavond had ik weer opnames voor dat televisieprogramma waar ik met mijn eetclub misschien aan mee ga doen. Dit was echt weer súper leuk en we hebben echt heel lekker gekookt, al zeg ik het zelf. Ik was verantwoordelijk voor de opmaak van het bord en vind het best goed geslaagd, toch?

IMG_3449
Parelgort met venkel en lente-ui met kabeljauw en biefstuk, met gegrilde lente-ui, een saus van een soort chorizo-worst, gebakken sla en radijsjes met honing.

Na de opnames hadden we alleen nog honger en besloten we met z’n allen (knetterlam) uit eten te gaan. We streken neer bij Van ’t Spit in Amsterdam West en bestelden alle kip die ze nog hadden. HEERLIJK. Van ’t Spit is dus een restaurant waar je – je raadt het nooit- kip van het spit eet. Met patat. En appelmoes. Mijn hemel, wat lekker. En wat een heeeeerlijke avond. Alleen maar liefde voor de mensen uit mijn eetclub <3.

FullSizeRender kopie
KIP

Donderdag: radio, een kanaaltrailer en televisie!
Donderdagochtend werd ik om half 9 gebeld door radio-DJ Barry Brand voor een interview over de Vleesverlangen Challenge waar ik aan mee doe. Lekker op tijd uit de veren dus! (Dit zeg ik wel heel enthousiast, maar ik had natuurlijk een kater van hier tot Tokyo én ik ben geen ochtendmens).

Verder heb ik donderdag in mijn planning ingericht als filmdag. Ik ging vandaag ein-de-lijk eens mijn YouTube kanaaltrailer opnemen. Dit wilde ik al heel lang doen, mar steeds kwam het er niet van. Maar nu ik donderdag als filmdag heb bestempeld, hoop ik regelmatiger video’s te gaan maken. De kanaaltrailer kun je HIER bekijken. Ik ben er zelf wel vrij tevreden over :D.

Tussen de middag ging ik sporten met m’n fysio. En oeffff, dat heb ik echt nog dagen gevoeld. Zijwaarts planken met een lichaam van 1.83 en spaghettiarmen is sowieso een slecht idee. Mijn. Hemel.

’s Middags ging ik nog aan de slag met de deadline voor de Viva en schreef ik wat voor mijn blog en maakte ik me klaar voor de avond. Want die zou awesome worden.

IMG_3370
work work work work work

Om half 8 stapte ik in de trein richting Hilversum voor de Aftertalk na de documentaire Vleesverlangen. Ik doe dus mee aan de Vleesverlangen Challenge, als BN’er (haha), en donderdagavond had ik samen met Michiel Veenstra, Akwasi en Merijn Frank een aftertalk over de docu.

Kijk de aftertalk hier terug! We hebben het o.a. over of vlees eten je sexy maakt, waarom we meedoen met de Challenge en of we zelf een dier dood zouden maken om op te eten…

Dit was allemaal in het 3FM gebouw, waar ik veel DJ’s tegenkwam die mij opeens kennen (dit heeft vast iets te maken met tostitijd, wat ik tien weken lang heb gedaan in de show van Sander Hoogendoorn op zaterdagmiddag), maar ik vond het bizar. En leuk. Ik heb 3FM echt behoorlijk hoog zitten wat bedrijven-die-ik-heel-tof-vind betreft. En ik vind het dus héérlijk om hier te zijn :D. Toffe avond dus, donderdag.

IMG_3483

IMG_3489

IMG_3493

Oh, en over die Vleesverlangen Challenge waar ik aan mee doe lees je hier meer!

Vrijdag: lekkerste koekje ooit, opening van The Pool en filmavond <3
Vrijdag nam ik een nieuwe tostivideo op, haalde ik koffie met het allerlekkerste koekje om even een wandelingetje mee te maken in het park én verrichtte ik heel veel werk.

IMG_3518
Dit koekje van Buongiorno Espressobar is het lekkerste op aarde.
IMG_3522
koffie in het park <3. Fuck de regen.

’s Avonds was ik uitgenodigd voor de opening van het terras van restaurant The Pool, op de Wibautstraat. Samen met Anouk dronken met gratis cocktails (bloggerslife, gotta love it) en aten we best wel bizarre Paella. Ik moet zeggen dat ik hier de vorige keer lekkerder heb gegeten. Maar het is een leuk terras en ik denk dat ze ’t van ’t zomer heel druk gaan krijgen. Je zit goed in de zon en zelf vind ik het heel leuk dat je tussen heel veel buitenlandse studenten zit. Aanrader wel!

IMG_3535

IMG_3536
ieeeh een vies dier.

Na de opening was ik alweer vrij vroeg thuis en ging ik een heerlijke vrijdagavond tegemoet. Chill thuis op de bank met een film, de laatste aflevering van DWDD en een lekker afzakkertje…

IMG_3554
Super saaie pasta gemaakt met dingen die ik nog in huis had…

Ook tof aan vrijdag: mijn eerste vlog voor de Vleesverlangen Challenge kwam online. Iedere dag om 8 uur ’s avonds komt er een video online op NPO3.nl/vleesverlangen waarin ik een opdracht wel of niet volbreng. Kijken dus!

Zaterdag: op stap met Akwasi en dansen in de vondeldisco
Zaterdag ging ik met m’n nieuwe beste vriend Akwasi op stap voor het Vleesverlangen project. Ik kan er nog niets over zeggen, maar het was AWESOME en de vlog komt heel snel online! 😀

’s Middags verrichtte ik thuis nog wat werk (op zaterdag, hard life) en maakte ik me klaar voor een p-p-p-party! Ik was echt terrormoe en heb gewoon liggen slapen ’s middags voordat ik naar het feestje kon, haha. Maar goed, een beetje make-up doet wonderen en om een uur of vijf was ik klaar om te gaan.

IMG_3567Ik haalde wat te eten bij Snackbar Evert; immers, een goede bodem is het halve werk.

IMG_3565
Gotta love Evert!

Samen met Anouk, Yira en Janneke ging ik naar de Vondeldisco. Dit is een silent disco die eens in het jaar in de Vondeltuin neerstrijkt. Ik ben er nu een keer of vijf geweest en vind het lang niet zo leuk meer als eerst. Maar op zich hebben we ons wel vermaakt ;-). We haakten alleen om 10 uur al af om bij Schinkelhaven nog even een heel frituurschap leeg te vreten en om 11 uur was ik thuis. Weetje, het hoeft niet iedere dag feest te zijn. Probeer ik mezelf bij te praten.

FullSizeRender

IMG_3578

Op zich was het trouwens wel lekker dat ik vrij optijd thuis was, want de volgende ochtend zou m’n moeder komen en ik moest nog héél veel opruimen…

Zondag: Moederdag & gratis uit eten!
Zondagochtend stond ik dus op tijd op om m’n hele huis aan kant te krijgen. Om half 12 stond m’n mutti op de stoep voor…. MOEDERDAG! Samen met mijn vaste vriendinnengroep (die waarmee ik ook altijd op vakantie ga) hadden we bedacht, tijdens ons omaweekend in Otterloo, dat al onze moeders elkaar niet kennen, maar ook geen idee hebben wie wie is in onze vriendinnengroep. Omdat ik al mijn vriendinnen van Het Internet ken (ja echt, en nee dit is geen zielig verhaal) en we toevallig (bijna) allemaal in Amsterdam wonen, heeft mijn moeder bijvoorbeeld geen idee wie Yoka is, als ik het over Yoka heb. Dus; tijd om elkaar te ontmoeten.

We organiseerden een moederdag in het ouderlijk huis van Layla. Iedereen nam haar moeder en wat te eten (of wijn) mee en we gingen elkaar eens even leren kennen. En dit was zooooo leuk! Zo lief om alle moeders bij elkaar te zien en geen minuut ongemakkelijk. Echt een vette aanrader om ook eens te doen 😀 #meisjesdingen.

Schermafbeelding 2016-05-23 om 11.57.47

’s Avonds bleef mijn mutti bij me slapen en gingen we nog even een hapje buiten de deur eten, bij restaurant Lieve, waar ik nog een uitnodiging had staan (again: gotta love the bloggerslife). Daarover komt nog een aparte blogpost online!

Ennnn toen was het alweer zondagavond. Of nee, inmiddels alweer maandagochtend. Ik heb m’n moeder net in de taxi gezet richting Amsterdam Centraal en kan nu zelf weer beginnen aan een nieuwe week. Deze week op de planning? FREAKING MUMFORD AND SONS VANAVOND, WOEEEEHOEEEEE! En verder ga ik uit eten bij GIN, heb ik donderdagavond een héérlijk event en is mijn agenda eigenlijk verder vrij leeg. Ik heb wel iedere avond iets, maar qua drukte valt het echt mee. Lekker!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 9000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *