Vega pasta: Tagliatelle met frisse rucolasaus, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas

Hi there! Afgelopen zondagavond stond ik om half 10 nog lekker te kokkerellen. Niet omdat het zo lang duurde om m’n maaltijd te bereiden, maar omdat ik wéér verslaafd was aan een serie (The Bridge seizoen 1) en die dus echt per se in een dag moest uitkijken. Dus toen stond ik opeens pas om half 10 in de keuken. Overigens was ik tien minuten later ook wel meteen alweer klaar met koken, omdat ik een hele simpele pasta maakte. Met een saus van gepureerde rucola!

Nodig voor één persoon: 20gr rucola – 125gr sour cream – verse tagliatelle voor 1 persoon – 10 cherrytomaatjes – wat Parmezaanse kaas – 30gr pijnboompitten

Wat je doet: Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar in een kook- of steelpannetje. Neem de zure room, pijnboompitten en de rucola en pureer deze tot een saus met een staafmixer in een maatbeker. Blijf pureren tot alle rucola en pijnboompitten fijn zijn. Snij de cherrytomaatjes in halfjes. Zodra de pasta gaar is haal je die van het vuur en uit de pan. Schenk de saus in de pan en verwarm ‘m even (zo’n 3 minuutjes). Voeg de cherrytomaatjes aan de saus toe en roer de pasta er doorheen. Nog heel even verwarmen, beetje zout & peper er door en klaar!

Het was een héle makkelijk maaltijd en ook best behoorlijk prima te eten. niet geweldig, wel leuk. Ik denk wel dat ik ‘t recept nog eens ga aanpassen, want ‘t bevalt me wel om zo met rucola wat uit te proberen.

Overigens vond ik het wel te cool voor woorden (oke overdreven, maar je snapt ‘t), dat je voor deze hele maaltijd maar één minipan nodig hebt. Scheelt afwas en als je mij ergens gelukkig mee maakt, is het weinig afwas. Vraag m’n huisgenootje maar.

Dat was mijn avondmaal van zondag! Maandag at ik in de artiestenfoyer van DeLaMar omdat ik ‘s avonds naar een voorstelling ging (Het Balletgala, met Prinses Beatrix in de zaal)! Super tof om bij te zijn.Trouwens, mijn hele maandag was geweldig; wat nou Blue Monday? Mijn werkdag startte rustig met de eerste lezing van het toneelstuk Vaslav, die we vanaf maart exclusief in DeLaMar hebben. En het wordt PRACHTIG! Na de lezing werkte ik de middag, om ‘s avonds dus naar het Balletgala te gaan én toen ik thuis was en in bed lag, nog heeeeeerlijk een frietje te nuttigen. Ja, in bed. Want ik had honger en had het koud. 😀

Dus… Inmiddels is het dinsdag en ik ga zo eten. Wat ‘t wordt weet ik nog niet, omdat Bas kookt. Dat zullen jullie vanavond/morgen wel lezen. See you!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Vega pasta: Tagliatelle met frisse rucolasaus, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *