Vega: pasta met zelfgemaakte pesto en capresesalade

Goedenavond! Het is inmiddels half 1 ‘s nachts, maandagavond, en de eerste dag van de week zit er alweer op. Vandaag ging ik naar werk, en na werk at ik thuis even een hapje, om vervolgens door te gaan naar Bar Baarsch voor wederom een pubquiz. Die traditie ga ik er vanaf nu inhouden; iedere maandag ergens een pubquiz. Volgende week gaan we naar Café Kostverloren. Jeej! Dit is trouwens een voor de bucketlist; een pubquiz winnen. Damn, wat is dat moeilijk hee. Wist jij uit je hoofd welke Elfstedenstad het meest Westelijk ligt? Of welke natuurkundige theorie in 1919 bewezen werd? Cal me a dummie, maar ik vind ‘t moeilijk:P

Thuis maakte ik een pitstop om een heerlijk maaltje op te eten; een recept die ik al langere tijd klaar wilde maken. Ik maakte pasta pesto (een van de lekkerste dingen ooit, als je het mij vraagt), met mozzarella en tomaat on top! Onlangs stuurde lezeres Marieke Vuurens dit recept in. Gebaseerd op hoe ik altijd m’n pasta pesto maak, maar dan als laatste nog met schijfjes mozzarella en tomaat er op. Super goeie toevoeging; dus Marieke, bedank voor de tip!

Nodig voor één persoon: verse pasta – handje basilicumblaadjes – 30gr pijnboompitten – wat parmezaanse kaas – olijfolie (sorry, dit doe ik allemaal op gevoel) – 1 bol mozzarella – 1 tomaat

Maak de pesto door de olie, kaas, basilicum en pijnboompitten bij elkaar te gooien en fijn te stampen met een vijzel, of te staafmixeren. De pasta kook je in 4 minuten gaar. Snij de mozzarella en tomaat in dunne schijfjes. Als de pasta gaar is, roer je die door de pesto. Drappeer de pasta pesto op je bord en leg de tomaat met mozzarella er bovenop. Mooi: om en om de tomaat en mozzarella afwisselen. Staat leuk 🙂

Omnomnom, wat heb ik heerlijk gegeten zeg. Ik ben al GEK op pasta pesto, maar deze toevoeging was heerlijk. Niet per se nodig, zonder de tomaat en mozzarella is het ook al verrukkelijk, maar dit is wel een heerlijke variant.

Mocht je ooit eens een diehard vleeseter een vegetarische maaltijd voor moeten zetten, dan moet je echt voor deze pasta pesto gaan. Ik kan me niet vóórstellen dat iemand aan dit gerecht vlees of vis mist.

Dus, dat was m’n heerlijke avondmaal van vanavond. Verder dook ik om half 12 nog even in de keuken om twee lunches voor de komende week klaar te maken. Morgen eet ik als lunch een couscoussalade met avocado, courgette, rozijnen, tomaat, zongedroogde tomaat en feta. En woensdag waarschijnlijk een couscoussalade met rode en gele paprika, knoflook en tandoordikip. En daar moet eigenlijk ook nog komkommer, mango en yoghurt door, maar die boodschappen moet ik nog halen. Dat doe ik morgenavond denk ik wel even, als ik ergens tussen 6 en 8 tijd vind voor een Albert Heijn, want om 8 uur moet ik in DeLaMar zijn omdat ik dan naar het Theatercollege van Bram Moszkowicz ga. Leuk!

Overigens komen beide lunchrecepten nog online! Maar ik denk woensdag pas. Want het is al laat en ik moet naar bed ;-). Tot later!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


16 reacties op “Vega: pasta met zelfgemaakte pesto en capresesalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *