Vega: Naanbrood met kikkererwten met curry, bosui, yoghurt, mango en veldsla

naanpizzaJOEHOE! Afgelopen zondag was ik uit eten in Groningen en in dat restaurant stond Indiase Tikka Masala op de kaart en toen had ik intensss veel zin in Tikka Masala. Dus, dat ging ik klaarmaken gisteravond. Maar wel vegetarisch want het was Meat Free Monday.

Nodig voor twee personen (ik at dit alleen op, maar het was wel echt teveel): 2 naanbroden – 150gr kikkererwten – 1/2 mango – beetje honing – twee handjes veldsla – 2 eetlepels Tika Masala (die van Kumar is erg lekker, maar je kunt ook een ander merk gebruiken) – beetje yoghurt – 1 bosuitje – eventueel nog honing en sesamzaadjes

Bak de kikkererwten heel even in olie in de pan. Voeg dan de Tikka Masala-kruidenpasta toe en een beetje yoghurt om het te verdunnen. Laat dit een minuut of 3 pruttelen. Verwarm ondertussen de naanbroden tussen een grill. Besmeer de naanbroden dan met de kikkererwten met Tikka Masala, verdeel er veldsla over, stukjes mango, een beetje yoghurt (subtiel) en eindig als je zin hebt met wat sesamzaadjes. Je kunt er eventueel nog een beetje honing over doen. Klaar!

Al met al binnen 10 minuten op tafel en wel lekker. Maar de Tikka Masala van Kumar was op bij mij in de supermarkt en dat was balen, want die is wel echt het lekkerst. En iets zoeter dan die van het merk dat ik nu gebruikte (paars potje, geen idee welk merk) en daarom voegde ik nog wat honing toe. Maar ik at twee van deze enorme units op, dus het moet wel lekker zijn geweest. Naanpizza FTW!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

5 reacties op “Vega: Naanbrood met kikkererwten met curry, bosui, yoghurt, mango en veldsla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *