Pasta met zalm en avocadoroomsaus

zalm_avocadoroomsausHello you! Gisteravond lag ik er echt helemaal af. Ik ging om 7 uur sporten en daarna boodschappen doen en toen koken en man, ik zat de rest van de avond zooooo vol. Ik heb horizontaal op de bank gelegen en voetbal gekeken. Verder kon ik NIKS. Hoe ik zo vol kwam? Ik was ietwat enthousiast met de pasta en zalm die ik klaarmaakte. Knettermachtig, maar daardoor liet ik me niet stoppen. Warning: eet hier niet te veel van, pfoe.

Nodig voor één persoon: 1 zalmfilet (ik had 300gr maar dat was echt veel te veel) – 1 eetrijpe avocado – 1/2 pakje Alpro soya cuisine – 1 teen knoflook – 1 lente-ui – spaghetti

Bak de zalmfilet in olie bruin aan beide kanten en zorg dat ‘ie zo gaar mogelijk is. Als hij in het midden nog een beetje doorzichtig is (glazig, niet vast, zoals een rauwe zalm eruit ziet) is dat niet heel erg. Bak vervolgens de avocado in de pan waar je net de zalm uitgehaald hebt (haal dus die zalm uit de pan). De avocado heb je in stukjes gesneden en bak je totdat ze een beetje bruin worden aan beide kanten. Voeg hier ook een gesneden lente-ui aan toe (mag ook twee) en een uitgeperste teen knoflook. Voeg na een minuut of 3 de Alpro Soya Cuisine toe. Je kunt ook kookroom gebruiken, maar ik vind die van Alpro Soya lekker omdat die een klein beetje zoetig is. Druk de avocado stuk in de saus.

In de tussentijd laat je de spaghetti in 8 minuten gaar koken. Giet de spaghetti af en roer door de saus. Serveer de gebakken zalmfilet op de pasta met avocadoroomsaus. Klaar!

En dit is dus echt heel erg lekker, maar vooral ook héél erg machtig. Je eet een hele vette vis, een hele vette groente en dan ook nog in een roomsaus. Je zou zeggen: een beetje te veel van het goede, maar dat is niet het geval. Het is echt heel lekker, maar je moet gewoon niet te veel eten. Enjoy!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

5 reacties op “Pasta met zalm en avocadoroomsaus

  • Die waarschuwing heb ik maar voor lief genomen. Nog nooit eerder heb ik ook maar iets met avocado gedaan, en ik had honger, dus ik probeerde het uit. Twee borden vol. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit voller ben geweest dan nu. Allemachtig, ik ben lichamelijk verlamd na dit recept. Mijn complimenten! Het was heerlijk. Maar dear God, had ik maar naar die waarschuwing geluisterd…

  • Marceline zegt:

    Need this in my life! Of in m’n buik haha. Hou van avocado en zalm in combinatie met room en pasta klinkt echt zo lekker!

  • Als je ui, knoflook en courgette bakt en dat vervolgens in de blender gooit met een halve avocado, dan ben je intens gelukkig! En dan ben je gezond bezig enzo, want groente :D. En dan nog wat cherry tomaatjes en rucola er doorheen scheppen en dan is het leven mooi.

  • Klaartje zegt:

    Leonie, op zich een leuk recept. Maar wat ik wel een beetje mis in jou recepten zijn de groenten. Waarom gebruik je die weinig?

  • Klinkt goed! Ik maak hem vandaag met kip ipv zalm. Vind zalm heerlijk maar heb nog best veel kip in huis op het moment. Die avocadosaus lijkt me echt goddelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *