Vega burger met satésaus, taugé, gebakken ei, augurk en gebakken uitjes

Goedenavond! Na het totaal mislukte avondmaal van gisteravond, was het vandaag tijd voor een lekker zelfgemaakt hapje. Het is maandag en dus at ik vegetarisch, maar toch bouwde ik een unit van een broodje hamburger, maar dan zonder vlees. EN die deed níet onder voor een echt broodje hamburger.

Sinds ik een tijdje geleden een advertorial moest schrijven voor de vegetarische happen van AH (Tivall) ben ik fan en dat is chill; ik heb er een heel schap in de supermarkt bij om uit te proberen. Chill! Vandaag ging ik voor de biologische, vegetarische hamburger (die overigens gewoon van AH eigen merk is). Ik had intens veel zin in bami, dus besloot een soort bami-burger te maken: zonder bami en gekkigheden, maar met een vega burger, taugé, satésaus, ei en gebakken uitjes. Gruwelijk.

Nodig voor twee personen: 2 broodjes – 2 vegaburgers – 2 eieren – 4 plakjes augurk uit pot – twee handjes taugé – paar gebakken uitjes – beetje mayo – 2 eetlepels satésaus – eventueel iets voor erbij; frites, droge rijst of een salade met taugé?

Bak de burgers af in de oven; 8 minuten op 250C of 12 minuten op 180C als je een oven hebt die op de een of andere manier soms weigert hoger dan 180C te verwarmen… Ik bak m’n vegadingen altijd in de oven omdat dat afwas scheelt en je kunt mij niet gelukkiger maken dan met weinig afwas.

Ondertussen bak je twee eitjes en wok je de taugé even. Begin op je broodje met mayo en augurk, daarop de burger en het ei, dan de satésaus (die je even in de magnetron moet opwarmen) en daarna gebakken taugé en gebakken uitjes. Mjam!

Dit was een hele lekkere burger. Precies waar ik zin in had (bami), maar dan toch met andere ingrediënten en op een andere manier. Vind ik leuk!

Ik at beide burgers zelf op, dus bij mij hoefde er niet meer een bijgerecht bij. En zoals je zult begrijpen: ik zit propvol. CIAO!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER VEGA BURGERS:

2 reacties op “Vega burger met satésaus, taugé, gebakken ei, augurk en gebakken uitjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *