Vega: Bladerdeegflapjes met feta, studentenhaver en champignons, met broccolisoep

Hoi! Gisteravond heb ik de eerste barbecue van dit jaar mogen meemaken! Heerlijk! Vier vrouwen en helemaal zelf een echte grotemensenbarbecue aangekregen. Bij mij boven op ‘t dak in Amsterdam West en we hebben tot 12 uur buiten gezeten! Het was verrukkelijk:)

Vandaag is echter m’n buik wel wat van streek (wijn, halvegare hamburgers en meer barbecue-gerelateerde-troep) en dus wilde ik iets rustigs eten: SOEP! Ik maakte broccolisoep en omdat ik ontiegelijk veel zin in bladerdeeg had, maakte ik er hapjes met feta, noten en champignons bij.

De broccolisoep maak je door een rode ui en knoflook te fruiten in olijfolie. Dan voeg je er broccoliroosjes aan toe en die zet je net onder water met daarbij 1 blokje groentebouillon. Dit laat je ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en dan pureer je de soep.

De bladerdeegflapjes maakte ik door een half zakje kastagnechampignons te bakken in olijfolie. Die dan te mengen met wat feta en studentenhaver (Euroshopper, pinda’s, amandelen, rozijnen en cashewnoten). Dit legde ik op een velletje ontdooit bladerdeeg, dichtvouwen en 20-25 minuutjes in de oven op 200C.

Het was bij elkaar lekker! Ik heb die flapjes in de soep gedoopt, jammie 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Vega: Bladerdeegflapjes met feta, studentenhaver en champignons, met broccolisoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *