Gevulde paprika’s met champignon-kippenragout en rijst

Hoi 🙂 Vanavond had ik zin in rijst met zelfgemaakte ragout, maar dat vind ik altijd zo’n saai gerecht om over te bloggen. Toen zat ik te denken hoe ik ‘t op kon leuken (SPECIAAL VOOR JULLIE!) en toen dacht ik: misschien moet ik er paprika of prei of fruit doorheen doen? Maar dat was ‘t ook niet… Toeeeeeen was ik in AH en bedacht ik joh, ik doe de ragout gewoon ín de paprika! Dus: gevulde rode paprika’s met champignon-kippenragout en rijst. Lekker hoor!

Je kookt de rijst en de paprika’s beide 10 minuutjes. Van de paprika snij je de top er af en je holt ‘m uit. De topjes kook je niet; die zijn voor de sier. De ragout maak je als volgt: kip bakken in een pannetje en als het gaar is even wegzetten. In een steelpannetje met boter eat champignons gaar bakken. Champignons eruit halen, maar het sap in het pannetje houden. Daaraan een beetje kippenbouillon toevoegen (50ml ongeveer), wat kookroom en op gevoel kerrie, ketjap en maggie. Als de smaak een beetje oké is, de champignons en kip eraan toevoegen en dit goed laten trekken. Ondertussen steeds proeven en op smaak brengen met de hiervoorgenoemde ingrediënten. De ragout kun je dikker maken met maizena.

Dan bij het opdienen de ragout en rijst mengen en de paprika’s daarmee vullen. Voor de versiering nog wat drupjes ketjap op je bord druppelen. En dan lekker met je handen opeten 😀

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Gevulde paprika’s met champignon-kippenragout en rijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *