Vega: Bladerdeegpasteitjes met champignons, courgette en gorgonzola

Dag lieve lezers! Vandaag is het Meat Free Monday en daarom at ik vegetarisch. Ik had enormmmm veel zin in champignons en had ze nog in huis, dus besloot iets experimenteels met champignons, gorgonzola en courgette te maken.

Je bakt in een steelpannetje stukjes courgette en champignons eventjes aan. Dan voeg je er een scheut melk aan toe en smelt je er gorgonzola in. Zorg dat het een soort ragout wordt (je kunt met melk verdunnen, met meel verdikken). Dan schep je de ragout in de kant en klare bladerdeegpasteitjes en deze doe je 15 min in de oven. Serveren met rijst en ketjap!

Ik vond het een geslaagd experiment, best wel lekker. Dat was ’t voor vandaag, tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:

Rijst met ragoutGevulde portobello met gorgonzola
Kip in bladerdeeg

2 reacties op “Vega: Bladerdeegpasteitjes met champignons, courgette en gorgonzola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *