Goedemiddag! Mijn zwangere vriendin kan over bijna niets anders praten dan zuurkool en daardoor had ik gisteren ook zo’n zin gekregen in zuurkool, dat ik ‘t maar weer eens ging eten. Van de moeder van Bas heb ik een heerlijk receptje voor een ‘vreemde ovenschotel met gekke ingrediënten’ die ik ook al eens eerder heb klaargemaakt. En vanavond dus weer:)
Je kookt een half pakje zuurkool in de magnetron en bakt ongeveer 250 gram gehakt. Aan het gehakt voeg je TexMex-kruiden toe (Mexicaans). Dan begin je in een ovenschaal met een laag gehakt, daarop een laag aardappelpuree (aanmaken met water), dan een laag zuurkool en daarop ananasschijven. Daar weer een laag aardappelpuree op, met schijfjes banaan en daar strooi je kaas overheen. Dit gaat 20 minuten op 180C in de oven (zorg dat de kaas mooi goudbruin is). En dan eet je het met appelmoes!
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het allemaal vrij vreemde ingrediënten bij elkaar, maar het is echt ZO lekker! Probeer dit eens!
Misschien vind je dit ook lekker:
leonie zegt:
Aw wat leuk 😀
En oeh de kip in bladerdeeg is een van mn lievelingsgerechtjes 🙂 geniet er van!
Nina zegt:
Hij stuurde me een sms met: het was heerlijk! Jamjamjam.
Volgens mij kan ik dit met een gerust hart vaker gaan maken nu 😉 Het volgende wordt de kip in bladerdeeg!
Nina zegt:
Ik vond van wel! Mijn vriend at gister helaas niet thuis maar heeft vandaag nog de rest meegenomen naar zijn werk. Benieuwd of hij het ook zo lekker vindt 🙂 Het is een leuk recept!
leonie zegt:
En wat vond hij er van? 😀
Nina zegt:
Ik heb hem vanavond gemaakt en zou hem zeker wel nog een keer willen maken. Al was het even wennen aan de smaken!
leonie zegt:
Oh wat leuk, je bent de eerste waarvan ik hoor dat ze 'm ook heeft gegeten! Wennen klopt, maar erg lekker toch? 😉
Anoniem zegt:
inderdaad, die met shoarma en creme fraiche, en dan ook nog wat ananas en brie erbij. haha, zuurkool is echt rare groente!
leonie zegt:
Hahaha het wordt steeds gekker!! Ik ga m onthouden, thanks!
leonie zegt:
Whow! Die klinkt daar waar mogelijk nóg vreemder! Bedankt voor je recept, ik ga m opslaan in mn receptenboekje!!
Wies zegt:
Klinkt lekker! Nog zo'n aparte combinatie met zuurkool die mijn vader altijd maakt: shoarma even bakken, plakjes wortel erbij en dat ook even laten bakken, op het laatst doe je nog wat rozijnen erbij. Hier roer je daarna een beetje crème fraiche doorheen. Dan in een ovenschaal eerst de laag shoarma, dan zuurkool, aardappelpuree en geraspte kaas. Ook echt een aanrader!
Sharona zegt:
Ziet er lekker uit! Ben echt benieuwd hoe het smaakt. Is dit recept voor 2 personen?
leonie zegt:
Voor 2 personen heb je nodig: 250gr gehakt, 1 zakje texmex kruiden, 2zakjes aanmaakaardappelpuree (en 500ml water), een half zakje zuurkool, 2 bananen, 4 ananasschrijven en een beetje strooikaas. Past precies in een kleine (2p) ovenschaal!
Sylvia zegt:
Wauw, wat apart! Helaas krijg ik zuurkool echt niet weg, in welk gerecht dan ook, al moet ik zeggen dat het er goed uitziet 😉
leonie zegt:
Ah eigelijk zou je het toch eens moeten proberen.. 😉 Doordat je het met banaan en dat Mexicaanse gehakt eet, is het echt helemaal niet zurig meer!