Goedenavond… 🙂 Ik ben diep teleurgesteld in mezelf. Ik wilde zo iets lekkers eten en het was gewoon echt mislukt. HUILEN!
Ik at vanavond Aubergine pizzaatjes, gebaseerd op dit recept. Nu matchen aubergines en ik dus kennelijk niet goed, want 9 van de 10 keer mislukt iets met aubergine bij mij.
Je snijdt de aubergine in 5en en smeert er olijfolie op, bestrooit ze met peper en zout en doet dit 5 minuten in de oven. (Ging het hier al fout?) Dan doe je een theelepel Euroshopper pastasaus op elk schijfje en strooi je er rode ui, groene paprika, champignons en mozzarella overheen. Dit gaat 15 minuutjes in de oven en dan is het klaar! Iemand enig idee wat ik fout doe? De aubergine was behoorlijk bruin vanbinnen en heel taai ofzo?
Het orignele plan was trouwens om deze auberginepizzatjes als ze klaar waren, op een mini pizzabodem te zetten (te maken met pizzabodem van koopmans). Maar dit ging helaas niet door toen ik ‘t pak pizzadeeg uit de kast pakte en er vliegjes uit kwamen (dus daar kwamen ze vandaan!). Ach, je bent student of je bent ‘t niet.. 😉
Byebye!
Anoniem zegt:
Tip voor aubergine!
snijd de aubergine en strooi er dan wat zout op, dan komen er na 5 minuten ofzo allemaal waterdruppels op en dan kun je de de plakjes droogdeppen met keukenrol en een beetje uitknijpen! Dit zorgt dat t niet meer zo bitter is!
leonie zegt:
Dank voor je tip! Op de een of andere manier heb ik dat wel eens geprobeerd maar was het nog niet echt een succes…
Yvettte zegt:
Hoera! Ik ben dus niet de enige die niet met aubergines om kan gaan
leonie zegt:
Drama he, ik blijf het een van de moeilijkste groentes vinden
Anoniem zegt:
Als je de aubergine minder taai wilt hebben, moet je het 5 minuten koken! Kijk anders voor inspiratie ook naar onderstaand recept (ERG lekker!). Ik ga jouw variant zeeeeker proberen, en die met courgette ook.
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/961518/gevulde-aubergines/?rq=gevulde aubergine
Anoniem zegt:
Aubergines nemen heel veel vocht op en daarom moet je dan ook keiveel olie gebruiken. Als ik met aubergines werk dan bak ik die eerst in heel veel olie en daarna afdeppen. Wat je ook kan doen is de plakjes aubergine op een plaat leggen en bestrooien met zout zodat het vocht uit de aubergine trekt, daarna moet je ze wel heel goed afspoelen onder water!
Anoniem zegt:
als de aubergines te taai waren heb je misschien te weinig olie genomen?!
leonie zegt:
Ja, is dat de oplossing? Ik vind aubergine maar een moeilijke groente..
Foodloveandhappiness zegt:
Hmm als ze al behoorlijk bruin van binnen waren hebben ze misschien toch te lang in de oven gestaan…? Gek…Het lijkt me wel een heel lekker receptje!
leonie zegt:
Zou kunnen ja… Volgende keer gebruik ik gewoon courgettes! Die heb ik ook eens gemaakt, waren gelukt én waren heel lekker!
Elisse zegt:
toch eens het proberen waard, want 't klinkt wel erg lekker! Volgende keer beter?