Coca-Cola kip (ja echt!) met aardappeltjes en sla

Goedenavond! Jullie geloven niet wat ik vanavond heb gegeten: kip in Coca-Cola!! Ja echt! Dan denk je vast Hoe kom je dáár nou bij?! (begrijpelijk).. Nou, het huisgenootje van Bas kwam eens met dit idee, hij had er over gehoord. En ‘t leek mij wel een leuk experiment om het eens te proberen! En dus ging ik vandaag aan de slag met Coca-Cola…

Je kookt de drumsticks ongeveer 30 minuten in water. Dan dep je de kip droog en leg je ze in de ovenschaal. Hier doe je 3 eetlepels basterdsuiker en een beetje zeezout over. Dan maak je een mengsel van 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels ketchup en dit verdun je een beetje met Coca-Cola (geen light!). Dit sausje smeer je op de kip en daarna schenk je de resterende Cola (gebruik ongeveer 1 blikje) in de ovenschaal totdat de kip er bijna niet meer bovenuit komt. Dit gaat 45 minuten in de oven.

Het zou dan de bedoeling zijn dat de saus dik werd maar dat gebeurde bij mij niet. Maar… HET WAS HEERLIJK!! De kip smaakt dus naar cola en is iets zoet, maar echt heel lekker! Wat een top recept dit 😀 Ook heel leuk voor een etentje en dan niet tegen je gasten zeggen wat ‘t is 🙂 Ik at het overigens met aardappeltjes (rauw, in 2en snijden en 6 minuutjes frituren) en sla (ijsbergsla, komkommer en tomaat).

Dat was ‘m weer voor vandaag! Byebye 🙂

PS: Via Google kun je verschillende recepten hiervoor vinden, maar ik heb dit recept gebruikt.

Eén reactie op “Coca-Cola kip (ja echt!) met aardappeltjes en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *