Hoi! Vandaag heb ik een lekker makkelijk en snel recept voor tortizza’s voor je. Tortizza’s zijn pizza’s die je maakt met een bodem van tortilla’s. Dat is extra snel klaar, lekker licht verteerbaar en heel erg lekker. De tortizza’s van vandaag maakte ik tijdens onze sloopvakantie, op een moment waarop ik dus makkelijk en snel even iets in elkaar wilde flansen. Binnen 20 minuten kan dit maaltje op tafel staan. Wat wil je nog meer? Aan de slag!
Nodig voor 1 persoon:
– 3 wraps (ik koos voor bietenwraps, just for fun)
– 1 bol buffelmozzarella
– 1 blikje tomatenpuree
– rode pesto uit een potje
– verse basilicum
Bereiding van de tortizza’s
Meng rode pesto in gelijke hoeveelheid met tomatenpuree en smeer de tortilla’s hier mee in. Beleg ze met mozzarella en bak de tortizza’s zo’n 15 minuten af in de oven op 200C. Ze zijn klaar als de wraps een beetje bruin beginnen te kleuren, de kaas goudbruin en zodra de wrapjes een beetje stijf worden. Dus niet meer super slap hangen.
Beleg ze dan met verse basilicum en klaar is je maal. Eet smakelijk!
Tip: ik vouw mijn tortizza’s altijd dubbel, als een soort calzone. Dat vind ik makkelijk eten, omdat dan het beleg er niet af valt. En als je de tortizza’s precies goed knapperig bakt, dan kun je ze nog wel makkelijk doormidden vouwen en blijven ze ook gewoon stijf en knapperig. Dit klinkt heel raar en ingewikkeld, maar ik hoop dat je het snapt, haha.
De smaak van de tortizza’s vond ik lekker. Niet baanbrekend, maar wel nét even lekkerder dan een normale caprese door die toevoeging van de rode pesto. Ik vond het een leuk recept dat op het moment van klussen echt perfecttttt was. Mjam!
Misschien is dit ook een lekker recept voor lunch of vind je het chill om er nog een lekkere salade bij te eten. Dan zou ik een van deze salades kiezen!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!