Stamppot spinazie met dille en een lekkerbekje

Hey you! We zijn aanbeland in de herfst en een verandering van seizoen, brengt bij mij altijd een verandering van spijs met zich mee. Hoewel het stamppotje van vandaag prima ook als zomerse kost gegeten kan worden, maakte ik deze heerlijke mashed potato klaar op een herfstige dag in september. Ik heb het over een stamppot spinazie met daar doorheen dille (super lekker), die fantastisch combineert met een lekkerbekje uit de Airfryer of oven. En erbij maakte ik nog een lekker sausje van o.a. mosterd augurk en mayo. Klinkt goed toch? Ik kan je vertellen dat het echt HEERLIJK is. En zo klaar. Let’s lekkerbek!

Nodig voor 2 personen
2 lekkerbekjes uit de Airfryer van Iglo (die zijn echtttt geweldig #nospon)
– 2 handjes spinazie
– 15 gr verse dille
– 1 augurk
– mayo
– citroensap
– grove mosterd
– aardappelpuree uit een zakje*

*Overigens maak ik in dit recept gebruik van aardappelpuree uit een zakje, want ik vind dit de beste uitvinding sinds mijn studententijd, maarrrrr mocht je voor zelfgemaakte stamppot willen gaan, gebruik dan kruimige aardappelen en een beetje melk, boter en zout om ‘m smeuïg te maken. En begin met het koken van de aardappelen, nog voor je de lekkerbekjes klaarmaakt.

Bereiding
Oké; het is al een tijdje geleden dat ik dit hebt gemaakt – in m’n sloopvakantie – dus ik weet de bereiding niet meer exact, maar nog wel globaal en daarmee kom je ook wel uit de voeten. Het is namelijk heel simpel.

We beginnen met de lekkerbekjes; die nieuwe van Iglo zijn echt gewellllldig uit de Airfryer. SUPER knapperig en sappig van binnen: echt geweldig. Dus die bak je in 12 minuten af in de Airfryer of 25 minuten in de oven.

Ondertussen maak je het sausje. Dit doe je door mayonaise te mengen met citroensap, grove mosterd en een augurkje die je fijnsnijdt. Proef gewoon even of je het een lekker sausje vindt en voeg eventueel nog wat extra toe van een van de ingrediënten. Je kan ‘m ook een beetje verdunnen met een heel klein beetje water.

Daarna maak je de stamppot; die is zo klaar. Meng kokend water met aardappelpuree uit een zakje. Snijd rauwe spinazie een beetje fijn en roer door de aardappelpuree. Hak de dille ook fijn en roer er ook doorheen. Breng op smaak met peper.

Serveer de stamppot in een diep bord met het lekkerbekje erbij en wat van de saus erbij. Super lekker. Enjoy!

En dat beste mensen, is echt een verrukkelijke maaltijd. Dit MOET je een keer maken. Zo smaakvol, totaal niet saai, zó klaar, geweldige stucturen, heerlijke smaken. Echt een lekkere maaltijd. Dit wil je! :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Stamppot spinazie met dille en een lekkerbekje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *