Hey Hey! Wie heeft er zin in vega shoarma? Ik hoop jij, want ik kom met een fantastisch recept. Deze week maakte ik echt gewellllldige groentenwraps met oesterzwammenshoarma en je MOET het echt eten. Het was super simpel klaar te maken en zo ontzettend lekker. Ik gebruikte wortelwraps van Santa Maria, belegde de wraps met vega shoarma die ik maakte van oesterzwammen (blijf verder lezen want dit wordt een feestje, echt) en ik maakte zelf knoflooksaus. Onwijs simpel, onwijs lekker.
Het recept bestaat voor het grootste gedeelte uit groentes en weinig “slechte” ingrediënten, dus dat is ook nog een leuke meevaller. En je kan het zo pittig of mild maken als je zelf wil door de toevoeging van sambal. Mjam.
De inspiratie voor de oesterzwammenshoarma en de zelfgemaakte knoflooksaus komt helemaal bij Merel van De groene meisjes vandaan. Zij schreef het boek Vegan voor iedereen, met daarin een recept voor pita’s met vega oesterzwammenshoarma en sinds dien ben ik verkocht. Wat een tóp idee.
Heb ik je al weten te overtuigen? Aan de slag dan!
Nodig voor 2 personen:
– 250gr oesterzwammen
– 1 el shoarmakruiden
– 2 el mayonaise (vegan)
– 1 el sojayoghurt
– 1 teen knoflook
– beetje verse bieslook
– 1/2 citroen
– 4 wraps
– handje rucola
– 4 schijfjes geitenkaas
– 4 theelepels sambal
Bereiding wraps met vega shoarma
Scheur de oesterzwammen in stukjes en kruid met de shoarmakruiden en een scheutje olijfolie. Verhit een scheute olijfolie in de pan en bak de oesterzwammen in de pan in 10 minuten op middel tot hoog vuur. Het is mooi als de oesterzwammen er op een gegeven moment lekker sappig uitzien en een beetje bruin gaan kleuren door het aangrillen. Het vuur mag dus best hoog.
Maak ondertussen zelf knoflooksaus door mayonaise te mengen met sojayoghurt, een uitgeperste teen knoflook, verse bieslook en sap van een halve citroen.
Verwarm de wraps in de magnetron. Beleg ze met een lekkere laag rucola. Verdeel daar lekker veel oesterzwammenshoarma over en top af met zelfgemaakte knoflooksaus, geitenkaas en een beetje sambal. Vouw dicht en een smakelijk!
En smakelijk was dit zeker. Ik vond het echt ge-wel-dig, maar dat had je in de intro an gelezen, haha. Laatst maakte ik pita’s met oesterzwammenshoarma en ook die vond ik helemaal heerlijk en dit recept is gewoon een fijne variant erop. Maar ZO lekker allebei. Dit wil je echt een keer eten. Enjoy!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Isis zegt:
Ingrediënten kloppen nog steeds niet.
leonie zegt:
Foutje! Er zit een bug in m’n site, maar inmiddels heb ik ‘t handmatig opgelost 😀
Sigrid zegt:
Hi, de ingrediënten lijst klopt denk ik niet. Ik zie geen oesterzwammen en wraps staan en er staat plaattaartdeeg.
leonie zegt:
Klopt inderdaad helemaal geen snars van, haha! Ik pas ‘m aan!