TIP: Facebookmeldingen aanzetten om op de hoogte te blijven


Hey guys! Even een praktisch blogje vandaag. Veel van mijn lezers hier, lezen mijn blog omdat ze ‘m kennen van Facebook (WIEHOE!). Heel leuk, maar facebook doet stom de laatste tijd. Ze willen natuurlijk dolgraag heel veel geld verdienen, wie niet, en hebben daarom het aantal vertoningen van een facebookpost (weer eens) héél erg naar beneden gehaald. Dat betekent dat met mijn bijna 42.000 likes op facebook, soms een facebookpost maar 8.000 mensen bereikt. En deze post dus maar bij 8.000 mensen getoond wordt in de timeline. En that sucks, want er zijn niet voor niets bijna 42.000 mensen die facebook.com/gewoonwateenstudentjesavondseet leuk vinden; jullie willen mijn posts zien!

Nu is facebook heel slim en laat bedrijven betalen om getoond te worden. Zo kan ik betalen (niet dat ik al een bedrijf ben…), waardoor mijn posts door meer mensen bekeken worden. Nu zou ik dat kunnen doen, maar ik vind het stom. Jullie geven allemaal al aan geïnteresseerd te zijn en facebook ontneemt jullie die content. Vind je het niet ook super irritant dat als je 100 vrienden op facebook hebt, je in je timeline maximaal 10 nieuwe berichten ziet omdat facebook automatisch filtert? Ik vind ‘t wel irritant 😉

Nu kan ik natuurlijk betalen voor de posts, maar ik wil het eerlijk gezegd gewoon eerst op de normale manier proberen. Ik ben immers ook, nog steeds, maar een net afgestudeerd ex-studentje die het bloggen vooral als hobby doet.

What to do? 
Als je gaat naar facebook.com/gewoonwateenstudentjesavondseet, zie je rechts bovenaan, net onder de grote foto, een knop staan met ‘Vind ik leuk’, tenminste.. Als je m’n blog al liked op facebook ;). Als je met je muis op die knop gaat staan, zonder te klikken, verschijnt er een menu dat naar beneden komt. Hierin staat ‘Meldingen ontvangen’. Als je hier op klinkt, zet je deze functie aan en krijg je altijd een melding zodra ik iets op facebook zet. Wees niet bang; ik post bijna iedere dag iets (niet altijd dus) en meestal om 12 uur een keer. Geen spam dus! En soms komt het voor dat ik twee keer per dag iets post, maar dat is nog vrij onregelmatig ;). Overigens had facebook voorheen een functie waarbij je kon aanvinken dat je de postst van een bepaalde pagina altijd in je nieuwsoverzicht wilde zien, zonder een melding, en dat was voor mij ook al genoeg geweest. Maar de fuckers hebben die functie eruit gehaald. Zoals ik al zei; om meer geld te verdienen (Facebook hè, niet ik!).

Je hoeft het natuurlijk echt niet te doen en misschien vinden sommige mensen het stom dat ik dit post, maar ik vind het zo zonde dat er een facebookpagina is met zoveel likes, maar dat dan niet iedereen de content te zien krijgt. Je vindt het toch niet voor niets leuk?!

Anyway, dat was mijn praktische post vandaag 😀

Een klein vraagje aan het einde: Zitten jullie al op Google+?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK 

6 reacties op “TIP: Facebookmeldingen aanzetten om op de hoogte te blijven

 • Anoniem zegt:

  Volgens mij is die functie er nog wel. Je kunt bij weegeven in nieuwsoverzicht en dan instellingen aangeven dat alle updates wilt zien. Bereik je dan niet hetzelfde? Ik heb het nu zo ingesteld, dus ga ff kijken of het werkt! Een melding vind ik namelijk ook wel weer irritant eigenlijk…

  • Goeie actie, niet irritant, en ga er zeker niet voor betalen Leonie!!
   Ik geniet dagelijks van jouw berichten/verhalen/recepten en ideeën en laat dat lekker kosteloos blijven voor jezelf.
   Goed dat je dit met ons deelt.
   Fijne Kerstdagen en een superLekker 2014!!

  • Jaaa Anoniem, dat is nog handiger, maar bij mij stond die functie er niet meer. Als 'ie er bij jou wel staat, zeker dat doen!!

   En thansk voor je lieve comment 10eke!

 • Ja, stom he, dat gedrag van F(uckf)acebook? Ze moeten daar oppassen, als het teveel een reclamezuil gaat worden, gaan mensen overstappen op Google . Maar op dit moment is nat niet aan de hand. Voorlopig is Google één grote mislukking. Ik zelf heb er wel een account, maar doe er niets mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *