Super vreemd: Spaghetti met gorgonzola, peer, paprika, ijsbergsla, pijnboompitten en peterselie

Hallo daar 🙂 Ik typ dit blogje op vrijdagavond vanuit de trein van Amsterdam naar Groningen. Met maar liefst drie kwartier vertraging. Op een reis van twee uur. The joy! Love NS! Enige voordeel is dus dat ik kan bloggen vanuit de trein, want INTERNET IN DE TREIN! Jeeeeej:)

Omdat ik me enorm moest haasten vandaag kon ik eigenlijk niet echt thuis eten, maar het moest toch en dus maakte ik maar snel iets met alle gekke ingrediënten die ik nog in huis had. Het werd spaghetti met een saus van gorgonzola, peer en rode paprika, met pijnboompitten, peterselie en ijsbergsla. En het was heel raar. Niet vies, niet lekker. Gewoon héél raar.

Nodig voor ̩̩n persoon: spaghetti Р100gr gorgonzola Р1/4 rode paprika Р1 peer Рbakboter Рbeetje pijnboompitten Рpaar plukjes peterselie Рhandje ijsbergsla

Je kookt de spaghetti in 8-10 minuutjes gaar. In een koekenpannetje laat je wat boter smelten. Hierin bak je de in stukjes gesneden peer (met schil). Voeg na twee minuutjes ook stukjes paprika hier aan toe en laat dit lekker bakken. Er komt vrij veel sap uit de peer, dit wordt een soort sausje. Leg er brokjes gorgonzola in en laat die smelten. Dit laat je op middelmatig vuur lekker pruttelen. Ondertussen snij je een stuk van een krop ijsbergsla af (dit is zo’n leuk gevoel om te doen hè) en dit leg je in je bord. Als de spaghetti gaar is, giet je die af en roer je ‘m door het gorgonzola-peersausje. Dit drapeer je op de sla, je strooit er wat pijnboompitten over en topt af met peterselie. En dan is het klaar.

Echt een hele rare maaltijd. En zoals iemand op facebook al zei, een belediging voor de Italiaanse maaltijd:P Maar ik had echt alleen nog maar rare ingrediënten in huis en moest toch iets vullends eten. Dus wat dat betreft was het oké. Maar ik ga het zeker niet nog eens maken. Wat ik overigens wel tof vond; er komt echt heel veel perensap vrij en als je daar de gorgonzola in smelt krijg je een hele verrassende saus; zoet en kazig. Heel lekker. Alleen niet in combi met pasta en al die andere dingen 😉

Wat denk je er van; ga je dit proberen of sla je even over..?

Dit is zeker een stuk lekkerder:


6 reacties op “Super vreemd: Spaghetti met gorgonzola, peer, paprika, ijsbergsla, pijnboompitten en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *