Grrrrr! Ik had net echt heerlijk gekookt en er een prachtige foto van gemaakt (een van m’n betere, al zeg ik het zelf) en toen heeft de stomme camera van Bas ‘t niet opgeslagen! 11 foto’s foetsie en nowhere to be found. Grrr! Maargoed, gelukkig had ik m’n salade toevallig op instagram gezet…
We aten vanavond kip met gorgonzolasaus, stokbrood en een salade met peer en komkommer.
Nodig voor twee personen: 400gr kipfilet – 200 gr gorgonzola – kookroom – meel of maizena – 1 krop ijsbergsla – 1 komkommer – 1 peer – honing-appel sladressing – 1 Ah excellent stokbrood wit
De salade maak je door sla, peer en komkommer fijn te snijden en door elkaar te mengen. Dit overgiet je met de honing-appeldressing. De gorgonzolasaus maak je door een laagje water met kookroom warm te laten worden in een panetje, om daar vervolgens de gorgonzola in te laten smelten. Je kunt het dan dikker of dunner maken door toevoeging van meer of minder room en meel/maizena. De kip snij je in mooie dunne filets en deze bak je even. Ondertussen moet je het stokbrood afbakken. En dan kun je opdienen! Ik had er nog wat olijfolie bij, omdat je daar ook heerlijk je stokbrood in kunt dopen.
We vonden het allebei erg lekker. De volgende keer doe ik alleen wel nog witte wijn door de gorgonzolasaus, dat is toch iets lekkerder, maar vandaag waren we el cheapo en hadden we geen zin om ook nog wijn te kopen 😉
Misschien vind je dit ook lekker: