Kipfilet met gorgonzolasaus, Turks brood en sla

Goedenavond! Vanavond heb ik lekker samen met Bas gegeten; we aten kipfilet in gorgonzolasaus met Turks brood en sla.

De kipfilet bak je lekker knapperig in een pan. De gorgonzolasaus maak je als volgt: in een steelpannetje doe je een laagje water, witte wijn en knoflook. Dit laat je even warm worden. Dan voeg je er kookroom en stukjes gorgonzola aan toe en deze laat je er in smelten. Zo nu en dan moet je even proeven of je de saus al lekker vindt; anders meer knoflook, wijn of gorgonzola toevoegen! Het is de bedoeling dat het een dikke saus wordt. Als dat niet lukt kun je maizena of bloem erbij doen (met een zeef).

Ik vind dit altijd een onwijs lekkere maaltijd. En ook goed te doen met dit warme weer als je het met (Turks) brood en een frisse salade eet. Wij hadden eikenbladslamelange met komkommer en honing appel dressing (Calvé).

Morgen ben ik er weer! Byebye

PS: Ook goed te eten met pasta, maar dat is wel een stuk machtiger!

Eén reactie op “Kipfilet met gorgonzolasaus, Turks brood en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *