Koud gerecht: Mihoen met garnalen, varkenshaas, limoen en ananas

Hallo lezers! Vanavond heb ik een koude ‘mihoensalade’ gemaakt, volgens dit recept. Ik vond het bestwel lekker; helemaal met dit warme weer!

Je kookt de mihoen (4 min) en wokt de reepjes varkenshaas 2 minuten in wokolie (heeft duidelijk een andere smaak dan olie of olijfolie!). Als de mihoen klaar is giet je deze af met koud water. De varkenshaas haal je ook van het vuur en bestrooi je met peper&zout. De mihoen doe je met 2 eetlepels wokolie in de wok en daaraan voeg je garnaaltjes, rode peper, munt, sojasaus en limoensap toe. Dit wok je ongeveer 4 minuten, daarna haal je het van het vuur. Je maakt je bord op door te beginnen met de mihoen, daarop leg je de varkenshaasreepjes, stukjes ananas, nog een beetje gesneden munt en bosui en je eindigt met geroosterde pinda’s (even zelf in een koekenpan roosteren).

En ik weet niet hoe het origineel bedoelt was, maar wij aten het koud:) (Het is zo warm buiten!). Ik vond het een lekkere maaltijd, maar weet niet zeker of ik de volgende keer weer munt erdoor zou doen..

Dat was het weer voor vandaag! Tot morgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *