Kip souvlaki met Griekse salade en tzatziki met brood

Kαλησπέρα! Goedenavond! Afgelopen vrijdag heb ik samen met vriendlief een vakantie geboekt naar Zakynthos, Griekenland. En over precies één maand zitten wij met onze billen in het warme zand met Mythos (yes please!) en een pita Gyros. Om alvast in Griekse sferen te komen at ik vanavond kip souvlaki met Griekse salade en tzatziki met brood.

De kipfilet voor de souvlaki (op z’n Hollands gewoon een kipspies) leg je 30 minuutjes in citroensap met oregano en olijfolie (ik gebruikte Italiaanse kruiden, bij gebrek aan beter). Dan rijg je de kip samen met rode ui aan een spiesje. Dit spiesje bak je ongeveer 10 min in de pan. Ondertussen kun je dan de Griekse salade maken die bestaat uit tomaat, rode ui, zwarte olijven en feta. Verder at ik er brood met tzatziki bij. Dit kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. Ik gebruikte mijn tzatziki-kruiden uit Griekenland, maar je kan ook heel goed zelf tzatziki maken door Griekse yoghurt, komkommer, knoflook (of knoflookpoeder) en zout&peper te mengen.

Heerlijk zomers en volop Grieks (op de Italiaanse kruiden na dan, hihi!).

Morgen ga ik weer lekker vega eten, hoewel ik niet zeker weet of ik kan bloggen. Ik ga namelijk naar de perspresentatie van de LINDA. meiden en laat dat nou net rond etenstijd zijn.. Tot snel!

PS: Iemand nog Griekse tips voor Zakynthos?

20 reacties op “Kip souvlaki met Griekse salade en tzatziki met brood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *