Stamppot zeekraal met pangasiusfilet

stamppot_zeekraal_pangasiusJoehoe! Alle koningsdag-gekte is voorbij en ik heb echt de tijd van m’n leven gehad. In mijn dagboek van deze week ga ik je er over vertellen, maar eerst: mijn bodem van afgelopen dinsdag. Het was koningsnacht, ik zou gaan feesten en wat doe je dan van te voren? stamppot eten! Want stamppot is een knettergoede bodem voor een flink feestje.

In Leeuwarden had ik een tijdje geleden stamppot zeekraal gegeten en dat was echt heel lekker, dus dat kon ik thuis wel eens namaken. Super chill aan dit recept is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt. Yeah!

Nodig voor één persoon: 1 pangasiusfilet met (tuin)kruiden – 1 zakje aardappelpuree naturel (of aardappelen, melk en een stamper) – 1/2 bakje zeekraal (ligt bij het vis in de supermarkt)

Bak de pangasiusfilet in 4-6 minuten gaar en aan beide kanten goudbruin. Maak aardappelpuree door de inhoud van het zakje te mengen met kokend water (check de verpakking voor de hoeveelheden). Hak de zeekraal fijn, in kleine stukjes. Doe ze héél even in kokend water (max 1 minuut) en roer dan door de aardappelpuree en doe er eventueel wat peper door. Serveer de vis on top of de stamppot zeekraal. Serveer er eventueel ravigottesaus bij! KLAAR!

Zo simpel, maar echt freaking lekker. Echt! Stamppot zeekraal is geweldig. Ook lekker met citroen erdoor denk ik, maar zo met drie ingrediënten is het ook al heerlijk. Aanrader dus!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

Eén reactie op “Stamppot zeekraal met pangasiusfilet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *