Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus en KAAS

pasta_meatballsGoedemiddag! Mensen vragen vrij vaak aan mij hoe ik toch aan inspiratie kom voor (bijna) iedere avond een ander recept. Nou, dat zal ik je eens vertellen. Zaterdagavond lag ik Staying Alive van BNN terug te kijken en daarin at Tim Hofman een heerlijk bord spaghetti als ‘laatste avondmaal’ voordat hij een paar dagen ging overleven in de wildernis. Ik zie zoiets en denk alleen maar: IK MOET SPAGHETTI. En dus maakte ik zondag spaghetti met gehaktballen klaar. Zonder groentes, want: gewoon.

Nodig voor één persoon (veel te grote portie): 300 gr gehakt – 1 eetlepel Italiaanse kruiden – 1 ei – 1 teen knoflook – 1 cracotte – 1/2 pakje passata di pomodori – spaghetti – Grana Padano (kaas die je eroverheen doet) (normale portie is denk ik 150gr gehakt, verder alles hetzelfde)

Verkruimel de cracotte tot een soort paneermeel, pers de teen knoflook uit en meng met de kruiden, het ei en het gehakt. Kneed balletjes ter grootte van een golfbal (ik heb eerlijk gezegd nog nooit gegolfd, dus ik weet niet wat ik zeg, maar doe het gewoon). Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een braadpan of een koekenpan met een hoge rand. Dit duurt een minuut of 10. Kook in de tussentijd de spaghetti. Als de gehaktballetjes rondom bruin zijn doe je de gezeefde tomaten (passata di pomodori) erbij en laat je de gehaktballetjes verder garen in de tomatensaus. Hussel dit lekker door elkaar, zodat de smaak van de gehaktballetjes ook goed in de saus trekt. Serveer met spaghetti en kaas erover!

En en en? Teringlekker natuurlijk. Ik miste geen groentes en heb alles in mijn eentje opgegeten. Alsof ik zelf de dagen erna in de wildernis moest overleven, maar niets was minder waar. Ik had gewoon echt intens veel zin in heel veel spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Mjam!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus en KAAS

  • She told me last night she had to password protect it for a few months until the Mrs. America pagent was over. They do;218&#7nt want her openly blogging. Sorry! I’ll let you know when it’s back up!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *