Pasta pesto van munt met ricotta, aubergine, tomaat en asperges

pasta_pesto_ricotta_aubergine_aspergesJoehoe! Je leest de titel van deze blogpost en denkt waarschijnlijk twee dingen: 1. JEZUS wat duur en 2. TERING wat lekker. Ja, precies dat. Nu was het voor mij niet echt heel erg duur, omdat ik dit maaltje in elkaar flanste van allemaal dingen die ik nog in huis had. Dus dan is het opeens een soort van gratis. Yay!

Nodig voor één persoon: een potje pesto of een paar blaadjes munt+olijfolie+2 eetlepels pijnboompitten+2 eetlepels parmezaanse kaas – 1/2 aubergine – een paar groene asperges – pasta – 1 eetlepel ricotta – 1 takje kleine tomaatjes

Snijd de aubergine in blokjes en wok in 5 minuten gaar. Snijd ook de asperges in stukjes en wok mee met de aubergine, een paar minuutjes.

Maak ondertussen de pesto door munt, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie door elkaar te mengen met een vijzel, fijn te hakken met een mes of in de blender/staafmixer te gooien. Kook in de tussentijd de pasta gaar.

Roer de gare pasta door de pesto (zelfgemaakte pesto of gewoon uit een potje). Serveer de gebakken aubergine en aspergetips er op. Gooi er een flats ricotta op. Top af met tomaatjes, die je heel even hebt gebakken in de pan. KLAAR!

Prima maaltijd. Wel echt een maaltijd waar je veel te vol van raakt en ik ging hierna nog zwemmen en dat was echt een vreselijk slecht idee. Maar goed, ik had lekker gegeten en dat is tof.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Pasta pesto van munt met ricotta, aubergine, tomaat en asperges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *