Stamppot prei met kibbeling

Goedenavond! Ik wist vandaag niet zo goed wat ik wilde eten. Het was na een drukke werkdag ook opeens al kwart over 5 en toen moest ik nog compleet bedenken waar ik zin in had. En dat was vrij onmogelijk. Niet dat bedenken, maar ik had echt intense steak tartaar-cravings (hoe is het ook mogelijk) en moest dus eigenlijk gewoon biefstuk met mosterd eten; dat was de kern van mijn craving. Maar ik ga niet een biefstuk van de supermarkt rauw eten (iets zegt me dat dat geen goed idee is, of is dit complete onzin?) met mosterd erdoor en ik vond het ook wel een beetje een rare maaltijd. Dus ik verzon iets anders. Iets héél anders, zoals je op de foto ziet, haha. Vanavond at ik stamppot prei met kibbeling en ravigottesaus.

Nodig voor één persoon: 1 zakje aanmaak aardappelpuree (haha) – 1 prei – 1/2 pak kibbeling van AH of die van Iglo uit de vriezer (die je in de oven klaar kunt maken) – ravigottesaus

Je kunt niet echt spreken van koken als je deze maaltijd ‘klaarmaakt’. Wat doe je? De kibbeling gaat 10 minuten op 220C in de oven. De prei snij je in ringen, je wast ‘m en dan wok je ‘m een paar minuten in olijfolie. De aardappelpuree maak je door het aardappelpoeder te mengen met kokend water. Voeg dit toe aan de prei en je hebt je stamppot. Of eigenlijk roerpot. Maar dat klinkt vies. Kibbeling ernaast, ravigottesaus erbij en klaar!

Lekker en simpel. Best wel prima voor mijn inpiratieloze dinsdag. Bye!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

DIT KUN JE OOK DOEN MET JE KIBBELING:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *