Vierkazenpannenkoeken met gorgonzola, ricotta, parmezaan en oude kaas

Goedenavond leuke mensen! Man o man, wat staat er een wind vandaag. Zo veel wind, dat ik weinig zin had om mijn haren wéér in de war te laten waaien tijdens de 100 meter afstand die ik van mijn huis naar de supermarkt moet afleggen. Een uitstekend moment dus weer, om te koken met dingetjes die nog in huis zijn.

Omdat ik een weekend weg ben geweest (Barcelona, het is je vast niet ontgaan (hallo: 6 blogposts), heb ik alleen niet heel veel verse ingrediënten in huis (lees: geen). En dus maakte ik pannenkoeken, want als echte (ex-)student moet je toch altijd minstens een pak alleen-water-toevoegen-pannenkoekenmix in huis hebben. Ook vond ik in de koelkast nog maar liefst vier soorten kaas. Dus dat werd een pannenkoekenparty met kaas. Prima!

Nodig voor één persoon: zoveel pannenkoekenmix als waar jij blij van wordt – zoveel kaas als je liefhebt (bijvoorbeeld: ricotta, gorgonzola, parmezaanse en oude kaas)

Meng de pannenkoekenmix met water tot een glad beslag. Bak een pannenkoek in olijfolie in de pan aan één kant. Draai ‘m om zodra de bovenkant helemaal droog is. Strooi dan kaas op de kant die je als eerste hebt gebakken (net de onderkant, nu de bovenkant). Verdeel de verschillende kazen erover, maar allemaal in strooisels of kleine stukjes. Keer zodra de kaas helemaal gesmolten is de pannenkoek nog één keer om en beweeg ‘m dan heel heftig in de pan, zodat de kaas zo min mogelijk aan de bodem blijft plakken en tóch knapperig wordt. Draai ‘m dan weer om en klaar is ‘ie! (PS: die tweede keer draaien moet je niet doen als je echt een intens slechte anti-aanbaklaag hebt).

Ik bewaar mijn gare pannenkoeken altijd even op 150C in de oven totdat ze allemaal klaar zijn en eet ze dan allemaal op. Eet smakelijk!

Een geslaagde maaltijd vond ik het. Niet onwijs inspirerend, maar dat had ik ook niet echt verwacht van pannenkoeken met kaas. Maar het was prima. En best voor herhaling vatbaar, als ik weer een koelkast vol kaas heb en geen zin in boodschappen.

Wat heb jij vanavond gegeten?

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER PANNENKOEKEN:

Eén reactie op “Vierkazenpannenkoeken met gorgonzola, ricotta, parmezaan en oude kaas

  • Ik had ook restjes/uitprobeersel ivm Carnavalskater; gebakken aardappeltjes met Provençaalse kruiden, uitje en champignons erbij, heel veel random kruiden, beetje room en dan geserveerd in twee halve paprika's die ik daarvoor in de oven had gedaan. En het was best wel lekker eigenlijk! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *