Pasta met pesto en limoen, ossenhaas, asperges, pijnboompitten en sla

Hey jij! Vanavond ging ik sporten, het was weer eens zo ver. Inmiddels heb ik door dat ik na het sporten onwijs crave naar dik, vet, groot voedsel en dat dat vaak uitmondt in pasta pesto. Nu heb ik al om en nabij honderd verschillende soorten pasta pesto gemaakt en daarom schakelde ik vandaag jouw hulp in. Want jullie zitten óók heus vol inspiratie, is al vaak gebleken. Dus: ik plaatste een oproepje op Facebook en vond daarbij een tof recept voor pasta pesto om eens uit te proberen. Pasta pesto met ossenhaas. De eervolle vermelding gaat naar Laura Drenth. Thanks voor de tip Laura! Oh én een eervolle vermelding voor Bambi Boland, voor de pesto met limoen-tip. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik het recept klakkeloos over zou nemen; ik gaf er natuuuurlijk mijn eigen draai aan. Een hele decadente draai kan ik je vertellen.

Nodig voor één persoon: 100gr ossenhaas – 50gr aspergetips – pesto al limone uit een potje (staat in het pestoschap) – pasta
– pijnboompitten – gemengde sla

Je hebt niet veel nodig, maar alle ingrediënten zijn wel vrij duur. Echt een maaltijd om klaar te maken als je salaris of stufi net is gestort dus.

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Bak de pijnboompitten even in een droge pan, zodat ze verkleuren. Haal de pijnboompitten uit de pan en bak in diezelfde pan met wat olijfolie de aspergetips. Haal ze uit de pan zodra ze een beetje grillstreepjes krijgen. Bak vervolgens de ossenhaas in de pan; 12 seconden aan beide kanten en dit ongeveer 8x draaien herhalen. Laat vervolgens de ossenhaas rusten in een stukje aluminiumfolie gevouwen met wat peper erover gestrooid. Doe de aspergetips opnieuw in de pan en voeg de pesto er aan toe. Giet in de tussentijd de pasta af en roer de pesto met aspergetips door de pasta. Oja; ik had de aspergetips nog even in drieën gesneden, dat mengt makkelijker.

Serveer de pasta met pesto en asperges op een bedje van gemengde sla, top af met pijnboompitten en eindig met de ossenhaas on top. Snijdt die alvast even in reepjes, dat is makkelijker eten. Eet smakelijk!

Nu zou ik zelf niet zo gauw op het idee zijn gekomen om biefstuk met pasta te eten (in mijn hoofd hoort dat niet bij elkaar) maar ik vond het echt een heerlijke combi. Sowieso is ossenhaas geniaal, ook van de supermarkt. Ik maakte het voor het eerst en jemig, wat een lekker stuk vlees. En ook die pesto met limoen erdoor is een vette aanrader. En alles bij elkaar is ook heel smakelijk. Hij verslaat m’n lekkerste pasta pesto ooit nog niet, maar was wel ergggg lekker.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER PASTA PESTO:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *