Soft taco’s met gehakt en knoflooksaus

Door ElskeOlà! Wie houdt er ook zo van Mexicaans voedsel? Ik wel in ieder geval! Burrito’s, taco’s, nacho’s en enchillada’s, stuk voor stuk heerlijke gerechten en ook het Mexicaanse bier mag er wezen. Doe mij maar twee Desperados 🙂 Heb jij zin in een Mexicaans feestje vanavond? Pak dan je sombrero uit de kast, sla Mexicaanse biertjes in én de ingrediënten voor onderstaand recept.  Klaar?

Nodig voor 1 portie: 3 kleine wraps (Gordita’s) – 100 gr. rundergehakt – 1/3e zak Italiaanse groentemix * – handje gemengde sla – 1/3e zakje tacokruiden – knoflooksaus

* Italiaans ja. Omdat ik paprika, wortel en courgette hier lekker bij vind. Maar wil je in Mexicaanse sferen blijven, dan neem je natuurlijk de Mexicaanse groentemix.

Het recept is vrij easy. Bak het gehakt in een pannetje rul in een beetje olie. Gooi hierbij de groentemix en roer even door. Vervolgens voeg je de tacokruiden toe met een scheutje warm water. Dit roer je weer goed door en laat je op laag vuur even staan. Minuut of 5? Zoiets.

Ondertussen verwarm je tortilla’s 20 seconden in de magnetron. Leg ze daarna op een bord, beleg met de sla, je gehakt-mengsel en top af met de knoflooksaus.

MJAM! Dit was echt heel lekker. Ik at er dus drie en geen twee zoals op de foto. Ik kan namelijk niet netjes eten en dit gerecht gaf met twee wraps op mijn bord nogal wat troep. Dus, vandaar. Drie lijkt mij voldoende als avondmaal, inclusief een Mexicaans biertje natuurlijk 😉 Viva a La Mexicana ! Eet jij wel eens Mexicaans?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *