#Hipstertournee: werken en lunchen in Café de Tulp (Amsterdam, Pijp)

Hey you! Het is weer eens tijd voor een #hipstertournee! Man, dat was lang geleden. Vorige week wilde ik weer even buiten de deur werken in een café in Amsterdam en na een flinke fietstocht door de stad, belandde ik bij Café de Tulp. Dit is ongeveer een halfjaar open en ik had er al verschillende verhalen over gehoord. Tijd om zelf een een kijkje te nemen in deze urban jungle meets eetcafé.

IMG_5817

Het terras van de Tulp is al heerlijk hysterisch. Veel kleurtjes en heel veel planten. Ik wíst dat ze veel planten hadden, maar als je binnenkomt, begrijp je de volgende tweet pas echt heel goed:

tulp

Wahaha. Ik streek neer op een bank in een van de vele gezellige hoekjes. De bank was afgeragd en zag er niet heel schoon uit, maar ik vond het wel een gezellig plekje en ik had zin om te loungen. Prima plek dus.

Hier sloeg ik m’n laptop open en ging ik lekker aan het werk. Het was zo overdag op vrijdag lekker rustig in de tulp. Grappig idee wel dat het er ‘s avonds juist super druk is en dat het dan echt een bar is; overdag zaten er veel mensen te werken. Het publiek was heel vergelijkbaar met mijzelf; veel jonge mensen aan het werk. Vet gezellig!

IMG_5867

Natuurlijk wilde ik ook even de kaart uitproberen. Ik vond de kaart sowieso verrassend; je vindt hier niet alleen de standaard lunchgerechten die overal op de kaart staan. Zo kon je bijvoorbeeld kiezen voor een Thaise soep, Brisket sandwich, sushibowl of eieren. ik ging voor een salade: de Lotus bowl.

IMG_5830

De lotus bowl is een salade van biefstuk, bloemkoolcouscous, sla, kiemen, wasabimayonaise, paksoi en cashewnoten. Dit alles met een soort zoetige dressing. Ik vond het echt GRUWELIJK LEKKER. Echt insane heerlijk. En dat kun je zien op de volgende foto.

IMG_5841
Voor de oplettende kijker: mijn trui zit he-le-maal vol met vlekken omdat ik zo gulzig heb gevroten van die VERRUKKELIJKE salade.

Ik vond Café de Tulp verder ook gewoon een hele gezellige plek. Je zit dus echt vol tussen de planten en er zijn heel veel hoekjes waar je kunt zitten. Ik werd ontzettend vriendelijk geholpen door het personeel, maar ook gewoon lekker met rust gelaten.

IMG_5869

Ik vond Café de Tulp als werkplek echt een enorme aanrader. En dan moet je ook echt deze salade eens eten die ik ook had. Voor mij is die salade zelfs reden om nog eens terug te komen. Ook al moet ik een pokke eind fietsen.

Je vindt Café de Tulp aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Overdag kun je er rustig zitten en ‘s avonds is het gewoon een toffe kroeg. Bovendien kun je er ook avondeten! Ik vond het een toffe plek. Wel een beetje Intratuin, maar daar is niets mis mee, toch? ;-).

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *