Snack: dadels met monchou en parmaham

Hallo gezelligste lezer van het land! Ik probeer mezelf van m’n chips verslaving af te helpen door steeds andere snacks in huis te halen en dit weekend had ik te maken met een TOP SNACK. Ja ja. Ik vond het lekker. En vullend. En het bevredigde in mijn behoefte om te vreten. En daarom leek het me leuk om het ‘recept’ met jullie te delen. Overigens is het natuurlijk helemaal geen recept, want je hebt drie dingen nodig en rolt ze in elkaar, maar wie zegt dat een recept altijd ingewikkeld moet zijn. PRECIES. Let’s do this!

Nodig voor een fatsoenlijke hoeveelheid voor één persoon: 5 dadels – 5 plakken parmaham – 1 blokje monchou (maar dit maak je niet op)

Snijd de dadels doormidden en haal de pit eruit. Vul ‘m met lekker veel monchou. Vouw er een plakje parmaham omheen. Dit mag netjes, maar dat hoeft niet.

En dan? KLAAR. ETEN! Ik vond het vet lekker. Dadels vind ik eigenlijk vies, maar door er heel veel monchou bij te doen wordt de smaak beter en dat zoute van die parmaham is ook wel echt welkom hierbij. Ik vond ‘t wel een hit.

Ook lekker met ontbijtspek denk ik.

ENJOY!

Heb je ook een toffe snacktip? Tip ‘m hieronder! Ik móet van m’n chipscravings af.

Nu heb ik zin in monchou-taart.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

3 reacties op “Snack: dadels met monchou en parmaham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *