4 Hotspots in Den Haag: Kroketloket, Frites Atelier, Hometown en Lola

Hoi! Een paar weken geleden reisde ik af naar Den Haag, omdat het me wel eens leuk leek om een paar hotspots in onze politieke hoofdstad uit te proberen. Ik ben er van 12 tot 6 geweest en heb in die tijd 5 hotspots bezocht. Waarvan ik er 4 met je ga delen. Vier absolute must visits in Den Haag. En! Allemaal bij elkaar om de hoek.

Klaar om je vol te vreten? Op naar Den Haag!

denhaag16
First stop: Het Kroketloket

Het Kroketloket – heerlijke kroketten
Een prachtige zaak in het centrum van Den Haag met een heleboel verschillende soorten kroketten; de een nog lekkerder dan de ander. Echt, je MOET hier naartoe.

denhaag14
De keuze is reuze!

Ik proefde er de Truffel bospaddenstoel kroket en de Pekingeend kroket en ik vond ze allebei GEWELDIG. ZOOO LEKKER! Ik kom hier zeker nog eens terug om ook de Pulled pork kroket of de garnalenkroket te proeven. Het water loopt me nu al in de mond.

denhaag12
Truffel Bospaddenstoel en Pekingeend

Je vindt Het Kroketloket op Papenstraat 21 in Den Haag. PS: sinds kort ook te vinden in de Rotterdamse Markthal!

denhaag13
Oprichter van Het Kroketloket: super aardige man!

Lola – koffie zonder wifi
Lola is een hele leuke plek voor echt een goede bak koffie en om je fiets te laten repareren. Ja echt; het is een fietsenmaker en koffiebar in één. Ik ben er al een paar keer geweest en vind de sfeer die er hangt echt goed. En de koffie écht lekker.

denhaag11

denhaag9

Eén nadeel: ze hebben er geen wifi. Wat het als werkplek een beetje ingewikkeld maakt, maar het wel weer een leukere plek maakt om een boekje te lezen of met iemand bij te kletsen.

denhaag10
Toch aan het werk; dan maar wat offline projecten oppakken 😉

Je vindt Lola Bikes & Coffee op Noordeinde 19 in Den Haag.

Hometown – drankjes & werken
Mijn volgende adresje in het centrum van Den Haag was Hometown Coffee & More. Hier heb ik zelf een paar uurtjes lekker zitten werken en ik was niet de enige die er achter een laptopje zat te zwoegen.

denhaag6
Mijn werkplek voor de dag!

Qua menukaart kan ik je niet zo veel vertellen – behalve dat mijn homemade Ice Tea erg lekker was. Maar ik vond het vooral gewoon wel echt een gezellige plek om te zitten. Toffe inrichting, goede locatie, aardige mensen, chill terras. Prima plek om te vertoeven in Den Haag!

denhaag8
Lekker drankje!
denhaag7
Lekker hipster ingericht: ik hou er van.

Je vindt Hometown Coffee & More op Buitenhof 4 in Den Haag.

Frites Atelier – verrukkelijke frites van een sterrenchef
Nog een absoluut hoogtepunt – naast Het Kroketloket- vond ik echt de frites van Frites Atelier, de friteszaak van sterrenchef Sergio Herman. Je kunt hier een gewoon frietje bestellen en die is dan al spectaculair lekker, maar ga vooral eens niet voor je standaard keuze en laat je verrassen.

denhaag3
Check wat een tof menu!
denhaag2
Meet the chef: Sergio Herman houdt een oogje in ‘t zeil

Ik ging voor Frites met Sea Nori; frites met knapperig zeewier, tartaarsaus, pittige mayonaise en limoen. SUPER lekker. Echt: niet normaal. Ik was er een paar maanden geleden en droom hier nog wekelijks van. Man, wat heerlijk. Echt een must try! Echt next level friet vreten dit.

denhaag4

DENHAAG1

Bovendien werd ik geholpen door onwijs vriendelijk personeel. Nice!

denhaag5
Harde werkers bij Frites Atelier

Je vindt Frites Atelier op Venestraat 7 in Den Haag, maar ook in Utrecht, Arnhem en Amsterdam.

Zo, dat waren mijn vier niet te missen tips in Den Haag. Wil je meer tips? Check even de reacties op deze Facebookpost. Er staan er ongeveer drie miljoen.

Weet jij nog een echt toffe plek in Den Haag? Laat het hieronder weten en inspireer mij en anderen om in de trein naar Den Haag te stappen!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

4 reacties op “4 Hotspots in Den Haag: Kroketloket, Frites Atelier, Hometown en Lola

  • Niet alleen in Den Haag lekkere kroketten,ook in Amersfoort bij van Gogh, de Amersfoortse kroket, echt fantastisch, moet je een keer proberen!

  • Fijne plekjes???????? en die kroketten zijn fantadtisch! De frietjes van Sergio echter niet favoriet, zoveel keuze in sterrenpatatten hier! Wil je inspo voor de volgende keer Den Haag? Ik heb een hele website vol!

  • Ohhhh my die kroketten! Mijn vriendje woont in Den Haag en ik woon volgend jaar in Leiden, dus dan kan ik al deze hotspots heerlijk afgaan. Frites Atelier zie ik heel vaak, maar ik ben er nog nooit geweest. Toch maar eens doen want jouw frietjes zien er goddelijk uit! Malou x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *