Fatsoenlijke spaghetti

Hoi! Ik ben deze maand een beetje bewuster naar m’n voeding aan het kijken om redenen die niets te maken hebben met m’n figuur, maar wel met m’n gezondheid en daarom deel ik vandaag een recept voor fatsoenlijke spaghetti met je. Wat in andere woorden zou kunnen betekenen ‘gezonde’ spaghetti, maar Jelmerdeboer.nl schrijft altijd over hoe onzinnig de kreet ‘gezond’ is, dus dat woord durf ik niet in de mond te nemen. Het is gewoon een spaghetti met ingrediënten waar ik over na heb gedacht. En het is tering lekker. Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 150gr mager rundergehakt (biologisch) – 1/2 pakje Biologische pastasaus tomaat/basilicum van AH (een van de weinige pastasauzen zonder toegevoegde suikers) – 200gr Italiaanse wokgroentes – spaghetti – Doritos Cool American (om het geheel op te fokken)

Kleine toelichting: ik kies sinds de Vleesverlangen Challenge vorig jaar altijd voor biologisch vlees, áls ik al vlees eet. Beter voor de dieren, beter om bewust mee bezig te zijn. Ook koos ik dit keer voor biologische tomatensaus, maar dat is omdat dit de enige pastasaus is waar geen suiker aan toegevoegd is. Een vrij pure saus dus. Nice! Oh en ik verpeste de fatsoenlijkheid door er wel Doritos Cool American bij te eten, maar dat vind ik nou eenmaal héél erg lekker en ik geloof niet in jezelf dingen onthouden, want dan krijg ik er alleen maar meer zin in. Duidelijk? Top! Aan de slag.

Bak het gehakt rul in een koekenpan met een laagje olijfolie. Voeg zodra het gehakt verkleurd is de groentes en saus toe en laat lekker pruttelen. Kook in de tussentijd in 8 minuten de spaghetti gaar. Serveer met Doritos en eet smakelijk!

Vet lekker.

VET lekker. Echt: spaghetti op deze manier is een van mijn favoriete maaltijden. Mjam!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

2 reacties op “Fatsoenlijke spaghetti

  • Ik dacht echt neeeeeee, niet ook Leonie naar ‘bewust’ en ‘gezond’. Want gewone, echt lekkere maaltijden, dat is waarom ik zo van je blog hou (en nee dat gaat vaak, meestal, bijna nooit, niet, samen).
    Gelukkig kwamen de Doritos nog om de hoek 🙂
    Mjam!

  • Probeer ook eens volkoren of speltpasta, geeft toch nog steeds het echte “spaghetti” gevoel (itt. vervangende groentespaghetti)!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *