Schnitzel met aardappels, spekjes en champignons

Goedemiddag! Deze week maakte ik een soort Oostenrijks maaltje; ik had zin in zo’n enorme schnitzel die over de randen van je bord ligt met een beetje citroensap en ging dus naar de slager voor een goed stukje vlees.

Erbij maakte geniale aardappeltjes: gebakken met spekjes en champignons. Dat is echt zo vet chill, je moet het eens proberen.

Overigens weet ik helemaal niet of deze aardappeltjes Oostenrijks zijn, maar ik vond het wintersport-vibes hebben, vandaar.

Als je niet op wintersport gaat, dan komt de wintersport wel naar jou toe… Let’s go!

Nodig voor twee personen: 2 gepaneerde varkensschnitzels – 400gr aardappelschijfjes – 1 bakje spekjes – 1 bakje gesneden champignons* – sla voor erbij

*i know: vet lui

Ik ga je niet vertellen hoe je de schnitzels het beste kunt bakken, want ik ben hier zelf echt HEEL slecht in. Via Instagram kreeg ik de tip dat je veel olie moet gebruiken, maar bij mij gaat ‘t dan nog altijd fout. Dus probeer dit ff op je eigen manier of google, want het antwoord ga je hier niet vinden.

Over de aardappeltjes kan ik je wel van alles vertellen. ūüėÄ Ik bakte ze in een klontje boter. Als eerst de champignons, toen de spekjes erbij en daarna de aardappeltjes. En je mag ze echt wel ff lang op het vuur hebben, want ze zijn het lekkerst als de aardappeltjes goudbruin zijn.

Erbij serveerde ik ijsbergsla met een zelfgemaakte dressing van yoghurt, olijfolie, mosterd, peper en zout (beetje op gevoel). Oh en citroensap erdoor. Ennnnn dan deed ik op m’n bord: een hoopje aardappelen, wat sla, een beetje peen julienne (had ik toevallig nog liggen) en de schnitzel, waar je traditiegetrouw natuurlijk ff wat citroensap overheen uitperst. Mjam! Enjoy!

schnit

Lekker maaltje! Deze aardappels daar mag je me echt in begraven als ik ooit sterf. Ik vind dit ZO lekker, mjam! Lekker met mayonaise erbij, #loveit!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *