Zoete aardappelstamppot met spinazie en kip met roomkaas in parmaham

Goedemorgen leuke mensen! Het is he-le-maal geen stamppot weer en dat is FANTASTISCH. Jongens; LENTE! Niet echt, maar het vóelt als de lente en ik word er zo zo zo intens blij van. Ik heb energie voor 10, doe dingen, heb zin in dingen en heb het gevoel alsof ik een soort van hele zware deken langzaam van me af laat glijden. Weg met de winter! Let the sun shine! Woehoe!

Goed, met deze zonnestralen (buiten én in mijn hoofd) komen ook de ik-heb-zin-in-zomer-recepten weer in me opborrelen (ik heb zoooo veel zin in witte asperges), maar ik ga je vandaag eerst nog even vervelen met een winters receptje. Ik at namelijk wel gewoon deze week een stamppot en hij was awesome en je hebt ‘m nodig in je leven, dus hierbij het recept.

Overigens zou dit ook best wel een prima zomerstamppot zijn…. LENTEPOT! Jaaaa! #Loveit!

Nodig voor 2 personen: 4 zoete aardappelen – 3 handen spinazie – scheutje melk – klontje boter – handje pecannoten – 5 plakjes geitenkaas – 2 kipfilets – 2 eetlepels kruidenroomkaas – 4 plakjes parmaham

Snijd de zoete aardappelen (met schil) in grote stukken en kook in een pan met water in 15-20 minuten gaar. Voeg dan de drie handen spinazie toe en laat dit even slinken in de pan. Giet het water uit de pan en stamp de aardappelen en spinazie tot een stamppot. Breng op smaak met een klontje boter, pecannoten, 2 plakjes geitenkaas en wat peper en zout.

Snijd de kipfilets in de breedte in, zodat je ‘m open kunt klappen en kunt vullen met kruidenroomkaas. Zoveel als je zelf wil. Vouw de kipfilets dan weer dicht en pak ze in met parmaham. Je hebt aan 2 plakjes parmaham per kipfilet genoeg. En de parmaham plakt lekker aan zichzelf vast, dus dit is echt perfect inpakmateriaal ;-).

Bak de kipfilets in parmaham in een pan op middel-hoog vuur gaar. Je moet een beetje gokken wanneer de kipfilet gaar is, maar als je geen hele dikke stukken hebt, moet dit toch wel in een minuut of 5 lukken. Je bakt ook de parmaham lekker een beetje bruin. Hopelijk loopt er zo min mogelijk roomkaas uit, maar er is natuurlijk wel een kansje dat er iets van de roomkaas ontsnapt. Dat is niet anders ;-).

Serveer de kip in parmaham met de stamppot en top over de stamppot nog een beetje geitenkaas heen en wat pecannoten. Eet smakelijk!

tamppot2

Zo, dat was me zeker een geslaagd avondmaal. Lekker man! De stamppot was echt heel erg awesome, zeker eentje die ik vaker maak. En ik vond het ook wel tof dat we heel veel groentes aten, want wist je dat een zoete aardappel een groente is en geen echte aardappel? Vet nice! Oh en de kip met roomkaas in parmaham was ook echt vet heerlijk. Lekker maaltje. Probeer het zelf! 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *