Lunch: broodje pulled mozzarella met pesto en tomaat

Door Elske – Dag lieve mensen! Van de zomer maakte ik een perfecte lunch klaar en vandaag herhaal ik deze nog maar weer een keer. Waarom? Omdat ‘ie zo lekker en makkelijk te maken is en dat is iets waar ik altijd voor te porren ben #teamgeenmoeilijkelunch. Toch is het net even wat anders dan mijn standaard boterham met kaas en daarom werd ik hier blij van. En ik hoop jij straks ook ūüėÄ

Een broodje pulled pork of chicken is tegenwoordig bijna overal te krijgen, maar wat dacht je van een broodje pulled mozzarella? Klinkt¬†fancy, maar is eigenlijk niets meer dan de actie die je normaal al uitvoert bij het scheuren van mozzarella. En dus: geen extra moeite. En daar houden wij bij Gewoon wat een studentje ‘s avonds (of ‘s middags in dit geval) eet wel van. Klaar voor een makkelijk, heerlijk en vast niet heel onbekend recept? In 3, 2, 1..

Voor 1 broodje: 1 afgebakken triangel broodje of Italiaanse bol – 1 bol (buffel)mozzarella – 3 eetlepels groene pesto – 1 tomaat – verse of gedroogde basilicum

pulledmozzarella_2

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd je tomaat in dunne plakken. Leg de mozzarella op een snijplank. Pak twee vorken en trek uit elkaar zodat er dunne plukjes ontstaan. Je kunt dit ook prima met je handen doen, helemaal als je buffelmozzarella hebt.

Snijd je broodje doormidden en besmeer per helft met een eetlepel pesto. Beleg daarna met de plakken tomaat. Strooi hier wat basilicum en peper overheen en verdeel vervolgens de geplukte/pulled mozzarella over beide helften. Doe dit voor 5 minuten in de oven. Wanneer je mozzarella begint te smelten is het goed; het hoeft niet bruin te worden.

Haal het broodje uit de oven, leg op een bord en verdeel er wat extra gedroogde of gescheurde verse basilicum overheen en top af met wat extra pesto. Easy as that! Zo heb je toch een keer een andere, niet heel unieke, maar toch erg lekkere lunch.

Wie heeft er nog meer snelle lunch inspiratie voor me? Laat het hieronder weten!

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via¬†INSTAGRAM,¬†YOUTUBE¬†of¬†FACEBOOK!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *