Romige pasta met broccoli met kipdrumsticks

Goedenavond leukerds!
Het is alweer zondagavond, 9 uur ‘s avonds en ik zit propvol. Vanavond heb ik me toch een partij lekker gekookt! Of nee, ik zeg het fout: ik heb amper gekookt maar wel heel lekker gegeten. Ik had zin in kluifkip en zin in pasta en vond dat een ietwat moeilijke combinatie. Maar een mooie gelegenheid om weer eens te experimenteren en dus maakte ik een pasta met kluifkip klaar. En wat blijkt? Ik ontdekte (ontwikkelde?) een vet vet vet goed recept. Liefde op het eerste gezicht. Door de maag. En dat op Valentijnsdag 🙂

Nodig voor één persoon: stuk of 10 broccoliroosjes – penne – 1 eetlepel kruidenroomkaas (Garlan) – 5 gemarineerde chicken wings (die kleine, niet die grote)(ik kocht ze bij Dirk, maar je kunt ze ook zelf kruiden met kipkruiden)

Kook de broccoliroosjes een minuut of 8-10 in kokend water gaar en leg daarna apart. Kook in dat water de penne in 8-10 minuten gaar. Ondertussen bak je de kipstukjes. Hoe? Zo:

Zet een braadpan op het vuur met olijfolie en laat heet worden. Doe dan de kipstukjes er in en braad 10 minuten. Keer ze regelmatig om! Ik had de pech dat mijn anti-aanbaklaag ver te zoeken was, waardoor de kip en vooral de kruiden compleet aan de bodem vastkoekten, maar goed; dat kwam allemaal goed.

Na 10 minuten voegde ik een half kopje water toe aan de kippentjes en liet ik ze daar in ‘gaar koken’. Ze waren toen al knapperig aan de buitenkant (vanwege het braden) en konden zo ook vanbinnen gaar worden. En de aangekoekte kruiden mengden zich zo mooi tot een sausje. Prima!

Ik goot de pasta af en schepte daar de broccoli en een eetlepel roomkaas door. Op die pasta serveerde ik vervolgens de kip, die in 20 minuten gaar, knapperig en met een sausje was geworden. Een klein beetje saus over de pasta en klaar!

Als je goed hebt opgelet heb je dus ontdekt dat er voor deze maaltijd maar 4(!!) ingrediënten nodig zijn en dat is echt tof, want ik heb eeeeecht lekker gegeten. Dit is wat mij betreft nou echt een toffe studentenmaaltijd. Maar niet eens per se: ieder mens die koken haat en makkelijk wil, moet dit klaarmaken. Love it!

Laat je even weten wat je er van vond? 😀

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER MET BROCCOLI:

4 reacties op “Romige pasta met broccoli met kipdrumsticks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *