Pizzaburger: Uitgeholde Italiaanse bol gevuld met champignons, ui en kaas, met een hamburger, salami, kappertjes en saus

Hoi allemaal! Het is zaterdag en dat betekent: BURGERDAG! Helemaal niet, maar vandaag wel. Ik had vét veel zin in echt een grote dikke burger en bedacht me toch iets geniaals… Al zeg ik het zelf.

Ik maakte vanavond een pizzaburger klaar. En niet zomaar één, nee: ik holde het broodje ui en stopte daar HEEL VEEL lekkere dingen in. Benieuwd? (lees:ja). Lees door!

Nodig voor één persoon: 1 burger – 1 Italiaanse bol – 4 champignons – 1/2 ui – 2 eetlepels strooikaas (die geschikt voor pizza) – een paar kappertjes – mayo – ketchup – 2 plakjes salami

Snijd de champignons en uien in plakjes/ringen en bak in olijfolie in de pan glazig. Zover totdat je ze zou eten, dan zijn ze goed. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 180C. Snijd je broodje doormidden en trek al het brood uit de korst, zodat het bolletje leeg wordt.

Meng de gare champignons en ui met twee eetlepel strooikaas en stop dit prutje in de uitgeholde Italiaanse bol. Dek af met een lekkere laag strooikaas en zet het broodje 10 minuten in de oven. Bak in de tussentijd je hamburger gaar en bruin aan beide kanten. Bak op het laatst ook even twee plakjes salami mee met de burger.

Bouw je burger als volgt op: broodje + salami + burger + salami + ketchup + kappertjes + bolletje, die gevuld is met champignons en ui.

En ja, dit is in de praktijk precies zo goddelijk als het klinkt. Wat een goed gerecht, damnnn.

Je zou ook nog paprika kunnen toevoegen aan de ui en champignons en eventueel het broodje insmeren met tomatenpuree zou ‘m nóg meer pizza-smaak geven. En je zou nog oregano toe kunnen voegen. Maar dit alles is geen must, want zoals ik ‘m vanavond at was hij al muy perfecto! Geen idee of dat goed Spaans is, maar het is in ieder geval tof. Net als die burger. MJAM!

PS: Oplettende kijker, inderdaad dit was geen Italiaanse bol, want die was op 🙁 Dus ik gebruikte een meergranenbol. Maar ik weet zeker dat het lekkerder is met een Italiaanse.

PPS: Ik kan niet wachten totdat het weer echt ‘s avonds licht is buiten en ik fatsoenlijk foto’s van m’n eten kan maken weer.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER:

2 reacties op “Pizzaburger: Uitgeholde Italiaanse bol gevuld met champignons, ui en kaas, met een hamburger, salami, kappertjes en saus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *