Mihoen, vega kipstukjes, satésaus, prei en spiegeleieren

Hallo! Het is maaaaandag! Vandaag zat ik al om 9 uur op kantoor; super vroeg voor iemand die normaal pas om half 9 uit bed komt wegens eeuwig snoozen. Maar vandaag had ik vroeg in de ochtend al belangrijke dingen die online moesten op Vrouwen.nl en dus was ik vroeg uit de veren. Wat wel lekker was, omdat ik ‘s middags al om 5 uur klaar was met werken en dus optijd naar huis kon. Wat resulteerde in dat ik om kwart voor 6 al aan m’n avondeten zat. Zo burgerlijk. 😀

Ik at heel lekker vanavond. Ik had intens veel zin in spiegeleieren en bami en zoals je kunt zien is dat razend goed gelukt.

Nodig voor één persoon (die belachelijk veel zin heeft in spiegeleieren): 3 eieren – mihoen – 150gr prei (gesneden) – ongeveer 100gr vegetarische kipstukjes – kant en klaar satésaus

Bak de kipstukjes in (kokos)olie een minuut of 4. Voeg dan de prei er aan toe en bak dit even mee. Kook in de tussentijd de mihoen en bak drie spiegeleieren. Hoe? Olie heet laten worden in de pan, drie eitjes breken en zorgen dat de dooier heel blijft en gewoon even wachten tot het er niet extreem glibberig meer uitziet. Dit duurt een minuut of 4? Denk ik. Ik heb het niet exact bijgehouden…

Schep de mihoen (afgegoten) door de prei en kipstukjes en serveer de satésaus on top. Leg je spiegeleieren erbij en het liefst een beetje er op, zodat als je ze gaat aansnijden, de dooier over de bami verspreidt. Daar is je saus. Mjam!

Ik vond het lekker! Precies waar ik zin in had. Hoewel ik wel moet toegeven dat ik vandaag toch iets minder fan was van de vegetarische kipstukjes dan de vorige keer. Maar ik had dan ook gewoon intense kippendijencravings. En dan volstaat een vegetarisch kipstukje niet. Maar hey, het is #vegamaandag.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER VEGA BAMI:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *