Rode mul met pastinaakpuree en bietensalade

Morning! Nou, hè hè; daar ben ik weer met een receptje. Ik was een paar dagen weg en heb helemaal niet voor mezelf gekookt. En daardoor had ik gisteravond zin om de keuken in te duiken voor een VET lekker maaltje. Ik ging weer eens even vis maken; zo’n hele unit uit de oven. En het was heer-lijk.

Nodig voor één persoon: 1 rode mul* – 1 pastinaak – een scheut kookroom – verschillende rauwe bietjes (gele, gekke, rode) – een paar takjes dille – 1 ui – 1 citroen – peper & zout

*die kun je kopen bij de visboer of een winkel als Marqt en vraag dan ook meteen even of ze ‘m vast schoon voor je willen maken (schubben en ingewanden verwijderen)

Verwarm de oven voor tot 100C. Strooi wat peper en zout over en in de rode mul. Vul ‘m met partjes citroen, takken dille en partjes ui. Je haalt dit er weer uit als je het gaat eten, dus het mag er gewoon grof en met schil in. Zet de rode mul vervolgens een minuut of 60 in de oven. Je kunt voelen wanneer hij gaar is; als het vlees (vis) loslaat van de graten.

Schil in de tussentijd een pastinaak en snijd in stukken. Kook de pastinaak gaar in een laagje kookroom, dat je verdunt met wat water. Zet dit een minuut of 20 op middelhoog vuur, totdat je de pastinaak stuk kunt drukken. Doe er ook wat peper en een snufje zout bij. Pureer de pastinaak en kookroom vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree, mjam!

Schil de bietjes en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd die plakjes vervolgens in dunne sliertjes en meng door elkaar. Je kunt er nog een beetje azijn doorheen doen, maar dit is niet per se nodig.

Serveer alles bij elkaar en eet smakelijk!

Ik vond het een super mooie maaltijd en echt heel erg lekker. Ik had geen idee dat je bietjes ook rauw kunt eten, maar dit is echt TOP! Het smaakt een beetje naar rauwe wortel, maar dan iets meer met een aarde-smaak. Lekker! En de pastinaakpuree vond ik vooral echt geweldig; zo zacht en lekker van smaak. Echt zo heerlijk. Aanrader!

Oh en een groot bedankje richting Wilpret is wel op z’n plaats. Hij heeft me geholpen met koken. Thanks Willy! 😀

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *